genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Linneroth, Måns, Norra Rörum, 1736-18182008-08-08 10:50

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=9060
2008-08-07 18:39 

Bäste Anders Berg,

Av Lennart Börnfors har jag fått reda på att Du hittat ladufogden Måns Linneroths födelse i Väsby, M och att hans föräldrar skulle vara Henrik Linneroth och Tora Pålsdotter. Eftersom många tidigare har gått bet på att hitta denna information bla Ragnar Odhnoff och att många är intresserade skulle jag be Dig, Anders, utveckla lite mer kring detta. Hur fann Du det och hur kan Du bevisa att det stämmer? Har Du även funnit Måns syskon och mer information om hans föräldrar? Själv har jag utrett många av hans ättlingar. Vi har ju tidigare haft mycket diskussion om Norra Rörum och denna släkt.

Sommarhälsningar från Skåne
Sven-Olle Olsson
  SVAR 2008-08-08 10:50

Hej Sven-Olle

Det här är tyvärr ett missförstånd, som troligen beror på en gammal version av min databas i Disbyt. Jag brukar i min privata databas koppla en del personer "på känn", gissningar eller antaganden, med kommentarer om varför jag gör det. Så hade jag gjort med några Linnerötter. Problemet är att i Disbyt kommer endast kopplingen med men inte kommentarerna. Numera har jag ett mycket mer slimmat bidrag till Disbyt som inte innehåller Måns Linnerot, just pga av det här problemet. Jag kan inte påminna mig att jag diskuterat detta med Lennart, så förklaringen är nog att han sett kopplingen i Disbyt för några år sedan.

Jag har inga bevis för att Måns är son till Henrik Linnerot. Du kan lugnt stryka den uppgiften.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies