genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Håkansson, Kiersti, Lemmeströ, 18062008-08-05 14:27

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=9014
2008-08-05 09:56 

Du som skrev eller frågade om Håkansson Kiersti - 1806 i Lemmeströ sprider ett virus som är en trojan som heter Trojan-Clicker.HTML.Agent.ag.

Detta vius har smittat min dator och ev. andras datorer i diskussionsgruppen så det bäst att kontrollera era datorer så ni inte smittar vidare
  SVAR 2008-08-05 11:25

Menar du att ett virus skulle spridits genom ett inlägg i detta forum? Hur har du kommit fram till det? Skulle det ingått i någon av inläggen från april?
  SVAR 2008-08-05 11:48

Jag har nu idag gjort en virussökning och fick reda via mitt spionprogram Telia Säker Surf att denna fil som jag öppnade för en tid sedan har smittat min dator med en Trojan.

Jag har manuellt fått bort detta virus, tror jag, så att jag inte smittar vidare.

Jag vet inte om smittan har spridet till övriga i vår diskussionsgrupp men jag ville göra så många som möjligt uppnärksamma att det kan finna ev- en Trojan på er dator som ställer till med problem.
Om jag har förståt det rätt så försker denna Trojan göra att söka kontakt med internet när ni inte vill och kan kosta en hel del pengar för dem som använder modem och inte bredband. Den kan nog hitta på fler saker som vi/du som konsument inte har kännedom om
  SVAR 2008-08-05 12:19

Jag tror inte virus kan spridas via diskussionsforum som detta, men helt säker kan man ju inte vara. Jag är lite osäker på vad som händer om man försöker besvara de e-brev som skickas ut. Går de då direkt till alla som är med på listan? Jag har uppfattningen att man enbart kan skriva inlägga via websidan och via den vägen tror jag inte att det finns några virus som automatiskt kan sprida sig.
Det är tyvärr ganska vanligt att anti-virus-program gissar fel då de försöker avgöra varifrån man fått virus och jag misstänker att det kan vara så i detta fall.

Jag tycker det är bra att du varnar på forumet, men vill lägga till att jag inte tycker att folk behöver känna sig oroliga. Det vore ju tråkigt om någon blir rädd och inte längre vill vara med! Om man håller datorn regelbundet uppdaterad med de automatiska uppdateringarna och läser eventuella varningar man får då man försöker öppna bifogade filer så kan man in princip inte få virus via e-post. Vad jag vet så finns det inget virus som automatiskt försöker sprida sig via webbaserade diskussionsforum som detta.
  SVAR 2008-08-05 13:03

Det bör vara omöjligt att ett virus kan spridas genom diskussionsforumet. Alla inlägg rensas från eventuell skadlig kod innan de sparas i databasen. Jag har dubbelkollat och det finns inget farligt i de gamla inläggen som Christer varnar för.

När det gäller de utskickade mailen så går de direkt från webbservern (Apache) i ren text till mailingllistan på Yahoo, utan att passera någon eventuellt infekterad dator. Jag tror det är osannolikt att ett virus kan finnas på webservern eller Yahoo.

Möjligen har någon svarat på ett av dessa utskickade mail, antingen privat eller till mailingllistan, och då antar jag att det är tänkbart att denna avsändare haft en infekterad dator. Om det är skickat till mailinglistan ska det dock vara säkert även den vägen, eftersom Yahoo ska kontrollera mailen mot virus.

Sammanfattningsvis kan man nog lugnt använda både forumet och ta emot mail från epostlistan, men självfallet bör man alltid ha uppdaterade virusdefinitioner i sin dator för alla eventualiteter.
  SVAR 2008-08-05 14:27

Godmorgon Sverige!

Ja, jag tror också att det verkar omöjligt att ha angripits av ett virus-trojan via detta forum. Och jag svarade pa detta inlägg i april och hade dessutom kontakt med Christopher privat, då vi letade vidare efter Kiersti. Jag fick inte in nåt men så har jag ett ganska aggressivt virusskydd som dagligen går igenom datorn. och jag borde ha fått någon varning, men det skedde aldrig.

Trist med trojaner och annat skräp, verkligen tråkigt at råka ut för, men man måste ha ett bra virusprogram och ständigt se till att uppdatera det.

Mvh,
Susanna

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies