genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Andersdotter, Ingeborg, Hörup/Örum, född 17932008-05-08 09:06

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=8262
2008-04-30 12:43 

Jag söker föräldrarna till Ingeborg Andersdotter, född 16/3-1793. I födelseboken finner jag 2 som är född den datumen varav en har en far som heter Anders men denna personen är alltså en pojke med namn Tufve, (GID1664.28.6600) platsen Örum stämmer också men  jag kan inte se att detta är en tvilling. Det jag undrar över är om någon har ett tips om varför Ingeborg inte står med i födelseboken ? Jeg har funnet henne som gift i HFL i flera olika böcker så namn och födelseuppgifter ser ju ut till att stämma förövrigt.  Bla. här GID 1664.8.36900

Blir väldigt glad för hjälp för jag tänker nog i cirklar här
  SVAR 2008-04-30 12:53

Hej Lena!

Det är ganska troligt att hon föds exakt ett år tidigare, och att födelseåret (för vilken gång i ordningen?) blivit förvanskat i hfl.

Bilden kommer från Genline
 Klicka för en större bild

hoerup_fb_1792.jpg
  SVAR 2008-05-08 09:06

Hej Anders.
Beklager att jag är sen med svar.
Tusen tack för hjälpen ! Ibland så tar man sej lite lätt om huvudet å tänker- Varför tänkte inte jag på det ! - Detta är em sån gång  det är ju inte första gången det inte stämmer helt med årstalen.  Men jag stod alltså helt fast, så jag är väldigt tacksam för hjälpen. Kom inte så väldigt mycket längre med en gång, men fant ju namnen på bägge f¨oräldrarne som ju är en god start till att komma vidare.

Mvh
Lena Egeli
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies