genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Efterlysning, Utvandrare Från Farstorp, Farstorp, Skåne, 1800-19002011-11-11 16:34

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=8062
2008-04-09 17:48 

Jag efterlyser personer med anknytning till Farstorp och dess utvandrare.

Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med personer som i sin släkt har personer födda i Farstorp och som utvandrade från orten mellan ca. 1860-1900. Anledningen till denna efterlysning är att jag samlar material till en bok som skall handla om utvandrare från ett par forsamlingar i Skåne, däribland Farstorp. Ett relativt stort antal utvandrade från orten, så det bör finnas någon som 'sitter på' en del information om sin familj 'over there' och som har t.ex foton och/eller brev från familjemedlemmar i USA resp. Sverige och som gärna skulle vilja att detta kom till glädje för efterlevande släktingar och släktforskare på båda sidor Atlanten. Kanske finner vi också ett eller flera 'Lilla Farstorp' i USA, vem vet?

Skriv direkt till mig på; saauerbach@msn.com

PS. Om någon här på forumet känner till någon (som inte tittar in på scangen.se) som har utvandrade släktingar från Farstorp skulle jag bli väldigt glad och tacksam om ni kunde sprida denna efterlysning till dem!

Varma hälsningar,
Susanna Auerbach

  SVAR 2011-11-11 16:34

Hej Susanna!

Mitt namn är Tore Månsson och jag är släktforskare och har även skrivit ett par böcker om Sparrarp Farstorp.

Jag ser att ditt inlägg är så gamalt som från 2008, men du kanske fortfarande söker material från Farstorp.
det är så att jag har scannat Sigurd Svenssons materila och erbjuer tillgång till detta på min hemsida:

http://www.123minsida.se/toremanssonarkiv

Du sökte foto och andra uppgifter om utflyttade personer från Farstorp och i detta arkiv finns mycket material. En person som hette Per Persson (kallad rige Per) hade många barn som utvandrade till USA. Endast en dotter stannade kvar i Farstorp. På dessa personer fins foto. Per Persson ägde et tag den gård i Sparrarp som jag härstammar från.
I Sigurd Sbvenssons finns många foton från slutet 1800-talet och början av 1900-talet. Gå gärna in och titta på min hemsida.

Hälsningar
Tore Månsson

Min mailadress är tore.mansson1@telia.com
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies