genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Åkesson, Bror, Fjälkinge, född 16932008-03-10 17:48

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=7690
2008-03-08 22:12 

Här kommer ett nytt läsproblem från Fjälkinge. Dominica Jubilate ( när är det?) christnades Åke Knutssons son i Fjälkinge med namnet Bror. Han bars till dopet av någon från Christianstad men vilka som var faddrar har jag inte klart för mig. Det verkar dock som om prästens/skrivarens hustru var inblandad. Året är 1693 och Gid nr 1645.4.53800. Tack på förhand.

Bilden kommer från GenlineKlicka för en större bild

Bror_Knutsson.JPG
  SVAR 2008-03-08 22:40

Hej Sven-Olle Någon läshjälp kan jag inte bidra med, men Dominica Jubilate 1693 var söndagen den 7 maj
  SVAR 2008-03-08 23:08

Dominica Jubilate Christnas Åke Knudssons son i Fielkin- ge wed nampn Broor. Suceptrix war Marna Bringz i Christi- anstad, fidejussores war Jockom Fritz, Anders Hansson, Bonde Olsson, Else Maria, min hustru Boell, Margaretta Hans Swens, Anna Gissels
  SVAR 2008-03-10 17:08

Tack än en gång Anders för en värdefull hjälpinsats. Namnen gör mig lite konfunderad. De flesta är ju namn på bondfolk i byn jämte klockarens hustru men så finns där också två "utbölingar", Marna Bringz och Jochum Fritz. Den senare har tidigare förekommit på Anbytarforum och var tydligen född i Estland och kornett vid ett kavalleriregemente samt hade deltagit i slagen vid Lund och Landskrona. Marna Bringz hittar jag inget på. Är det någon som stött på henne i sina forskningar? För mig verkar det lite underligt att man till ett barndop "ute på vischan" vid denna tid fått tag i "medverkande" som kan tyckas lite främmmande i den miljön. Finns det någon som har en bra förklaring till detta? Hälsningar Sven-Olle
  SVAR 2008-03-10 17:48

Hon kanske är Marna Rasmusdotter, gift med tullinspektören Evert Brinck i Kristianstad. Brinck = Bring? Varför utbölingarna är med, ja det kan ju finnas släktrelationer.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies