genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Halt, Erik, örebro, gift 1859?2008-03-03 08:57

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=7482
 

Söker mannen Erik Halt som tydligen gifte sig med Brita Lena Nilsdotter efter första mannen Lars Eriksson . Hade de en dotter som hette Katarina Ersdotter ?
  SVAR

Hej Roberto. Har Du inga övriga uppgifter av något slag om de personer som Du nämner i Din fråga ? Bästa hälsningar Bruno i Helsingborg
  SVAR

Hej Bruno! Vad jag vet är att Katarina är från Götlunda född 1847 gift med Lars Erik f.1840 i götlunda ,kan man hitta något mer om denna Lars? Brita va omgift från Lars som avled 1859 med Halt Erik ...vem är denne ? Tvvärr har jag inte mer inf. Hoppas du hittar något nytt, tack på förhand. Roberto
  SVAR

Karolina Wilhelmina Ersdotter 1847-Götlunda Lars Erik Lindin 1840 Götlunda Rättare Wissboda Lerbäck Örebro
  SVAR

Brita Lena Nilsdotter, f. 18/11 1810 i Fellingsbro, har jag hittat. Halt - jag har börjat undra om han inte har bytt efternamn. Det finns några stycken som fått namnet Halt som soldat, men inte Erik. Jag tittar vidare! Bästa hälsningar Bruno i Helsingborg
  SVAR 2008-03-03 08:57

Hej Roberto. Jag har varit i kontakt med Krigsarkivet, och de verifierar min uppfattning att många som fick soldatnamn som man inte tyckte om, bytte namn (vanligtvis till det gamla)så fort de lämnat soldalivet. Krigsarkivet utför efterforskningar mot betalning, upp till femhundra kronor. MEN för att göra en undersökning kräver man ett dokumenterat ortnamn gällande soldatens hemort. Men nu har jag lagt ut en ny förfrågan till ett annat register. Vi får se om det ger resultat. Bästa hälsningar Bruno i Helsingborg
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies