genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Eskilsson, Lars, Katslösa, född 17132015-10-08 23:14

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=69
 

Söker anknytning till Lars Eskilsson född cirka 1713 och h.h. Mätta Hansdotter född i Skivarp omkring 1719. Finns det någon som har information om Lars Eskilssons föräldrar. Fader Eskil .... En broder Ola Eskilsson fanns på Almaröd No. 6 omkring 1740.
  SVAR

Hejsan Sven. Länge sedan sist, alltför länge. Jag noterade din efterlysning Eskilsson/Hansdotter och vi har ju dryftat detta tidigare. Jag har inte mer att erbjuda men väl ett önskemål. Jag skulle vilja ha efterkommande till deras son, Ola Larsson. Jag har bara raka ledet ner till dig men skulle värdesätta om Du hade de respektive syskonleden också, kusiner osv etc. Bästa hälsningar Peter (numera i Ystad)
  SVAR

Hej Sven! Jag har en ana som heter Hans Eskilsson född omkring 1706. Han bodde och verkade som fiskare i Brunnstorp numera Svarte. Han har en bror som heter Anders Eskilsson. Anders var bosatt på 1730-40 talen i Snårestad. Jag har haft en del svårigheter med att hitta "övriga" släktingar till Hans Eskilsson. Enligt 1716 års katlängd i Balkåkra så finns det en Eskil Nilsson på Brunnstorp nr 1 och jag har antagit att det är Hans och Anders E:s far. Det kan ju även vara Lars far.
  SVAR

Hej Peter ! Jag går i pension den 28.4 så nu börjar det verkliga forskarlivet.Jag sänder över mina noteringar från Ola och framåt. Vi hörs ! Sven
  SVAR

Hej Lars-Göran ! Behöver mer tid för att utforska Dina noteringar. Helt klart intressant. Vi hörs ! Sven
  SVAR 2015-10-08 23:14

I'm looking for Lars-Göran Nipe from Malmo Sweden.

I'm the great grandson of Emil Johnson

Thank you

Glenn Davis 

gdavis2265@gmail.com

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies