genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Persson, Sigrid, Nosaby Kristianstad, 18782008-02-23 10:55

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=7434
 

Önskar upplysning om Sigrid Persson född 1878 i Nosaby Kristianstad,hennes födelsedata, föräldrar, syskon, giftemål, barn och vistelseadress. Tacksam för all upplysning om Sigrid. MVH/Margaretha
  SVAR

Det är inte lite du begär. Har du inte tänkt tanken att ta reda på detta genom egna forskningar?
  SVAR

Sigrid 1878-04-08 far Per Olsson mor Ingar Persdotter 1878 föds det 3 Sigrid fader Per har du inget mer än 1878 månad dag ? finns på DDSS.Nu
  SVAR

Hej Ulla-Stina! Jag har inte hittat födelsedagsdatum på Sigrid. Har fått en aning om att hon gifte sig med Johan Eriksson. I 1900års folkräkning är de då bosatta Hammar 7 Nosaby. Sigrid och Johan kan kanske vara föräldrar till min farmor Greta Albertina Eriksson f.30/8 1905.Jag är uppväxt utan min pappa, så jag vet inte mer än så. Min avsikt var inte att som Bo Holm påpekat att andra ska forska åt mig. Jag har bara använt efterlysningsforumet för att komma vidare i min forskning.Stort tack till dig Ulla-Stina som bryr dig. MVH/ Margaretha
  SVAR

Johan Eriksson -Sigrid Persson 1900 befolkning kontakta Pastorexspedetionen i Fjälkinge usivarsson@telia.com
  SVAR

Hej Margaretha och Ulla-Stina. Då jag har tillgång till SVAR och dom har lagt ut utdrag ur SCB´s material, så gjorde jag en sökning däri. SCB-utdrag, födelseboken, Kristianstads stad 1905-08-30, så föds Greta Albertina, dotter av Johan Eriksson, född 1876-11-04 och Sigrid Persson , född 1878-04-08. (efter Johan står något som jag inte får till i texten, kan vara en adress och sedan; å nr. 271). I Sveriges dödbok 1947-2006 finns Greta Albertina Eriksson född 1905-08-30 som avliden 1993-05-04, Kvarngatan, Kristianstad. Står där som ogift. Hälsningar Eivor
  SVAR

Hej Eivor o Ulla-Stina! Tusen tack för all hjälp,det är helt rätt personer ni få fått fram. Har en dödsannons på min farmor Greta Albertina, datum stämmer med född o död.Tack igen för ovärderlig hjälp ifrån er. Hälsningar Margaretha.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies