genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Möller, Johanna Kristina, Malmö, 18252008-02-20 19:28

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=7278
 

På C:10 Födda GID 1308.179.37200 föddes Johanna Kristina 13/7 1825. Hennes far hette Fredrik Ziento och morderns namn var ? Maria Möller jag kan inte hitta dom i något husförhör. Tacksam för tips christina
  SVAR

Hej Christina. Johanna Christina var ett trolovningsbarn. Fadern hette ZINTIO. Om Du provar databasen DDSS.nu, och söker på Zintio, Malmö Caroli 1825, får Du fram uppgifter, och ännu fler om Du klickar på födelseåret. Om Du får problem. så hör bara av Dej. Bästa hälsningar Bruno i Helsingborg
  SVAR

Tack för tipset om DDSS databas. jag hittade henne och mamman hfr. GID 1.308.139.57000 AI:3 sid.8 nr 16 men pappan finns inte med där kan han bo på något annat ställe då han var husar? 1855 flyttar hon från Malmö Caroli som enka GID 1.308.382.85100 till Örtofta jag tror det står L2 var i Malmö lgger det? Kanske gör jag fel när jag söker i DDSS? Tacksam för fler tips.
  SVAR

Johanna (Kristina) Möller finns i Sveriges Befolkning 1900: Post 858301 Möller, Johanna f. 1825 i Malmö Karoli (Malmöhus län, Skåne) Skrädd. Holms enka Änka, ensam i familjen Örtofta by nr. 12-14 Örtofta (Malmöhus län, Skåne) Födelseort i källan: Malmö Caroli Malmöhus län
  SVAR

Jag hittade denna flicka som kan vara den rätta. Hon är den enda Johanna Christina 1825 i Caroli men det finns flera Anna Christina etc. Men Möller förefaller ju passa! I bilden tog jag med att om det är ett oäkta barn så anges det liksom om det är en hustru som fött barnet. I detta fall står inget och jag vet inte hur det skall tydas. Fader är i alla fall husaren Fredric Zintion och moder pigan Ingrio Maria Möller. Född 18250713.

Klicka för en större bild

Genline1308-178-6700.JPG
  SVAR

Modern heter Ingri!
  SVAR

Christina, Håll ihop dina frågor om samma ämne i en tråd. Jag har nu slagit ihop två av dina trådar om Johanna Christina. Det underlättar mycket för den som svarar att veta vad som tidigare sagts.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies