genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Nilsson, Michael, Brostorp, Frenninge Förs. Malmohus Län, levde 1710-17692017-03-26 10:19

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=71991
2017-03-24 09:53 

Hej, jag tittar på Michel Nilssons bouppt. Färs häradsrätt FIIa:3b 1920/101. I den omfattande fört. av boet skulle jag bli glad för läshjälp av den omfattande djurhållningen. Det verkar ha varit en stor gård. Även omf. av silver, koppar, malm o tenn persedlar är imponerande Där är jag intr. av döttrarnas arvslotter. Av döttrarna Sine, Anna, Nilla o Marna, kan jag inte se att Sine fick del av Brudkronan. Har jag missat?

Källan är Arkiv Digital, Färs Häradsrätt FIIa:3b, 1920/101
  SVAR 2017-03-24 22:01

Hej Berit!
Jag har tolkade inventarielistor, då inklusive djuren. Ge mig din e-postadress så skickar jag dessa till dig.
Gällande arvets delning så har jag inte detaljstuderat detta. Det som jag har lite svårt att förstå är hur man kan dela på en brudkrona på 50 lod silver(?).
Mvh
Anders Larsson
PS. Michel Nilsson är min farfars farmors farfars far. DS.

  SVAR 2017-03-26 10:19

Hej Anders! Tack, för ditt snabba svar! Du får gärna skicka mig dina listor, "parup168@swipnet.se". Tycker det verkar så fantastiskt med så många hästar. Vad jag vet började de inte användas som dragare i lantbruket förrän sent 1800-tal. Ang. brudkronan tänker jag att det innebar att man hade rätt att använda den!? Av de fyra döttrarna är Sine min Mormors Mormors Mormor. Vilken av syskonen har du anknytning till? Med vänlig hälsning Berit
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies