genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Nilsson Rosenberg, Johan, Örums By, Hörup, 18732008-02-02 12:37

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=7163
 

Johan bytar efternamn till Rosenberg. Jag kan inte hitta honom i soldatregistret. Jag undrar varför han bytar efternamn till Rosenberg. Jag hittadeefter att han bytat efternamn i Genline. Det är på min frus sida han finns.
  SVAR

Hej Boris! Heter din Johans föräldrar Nils Persson och Hanna Olsdotter? Rosenberg är med största sannolikhet ett gesällnamn. Om det är samma Johan är han skräddargesäll i mina papper. Johan är äldsta bror till en Per Nilsson som är gift med min ana Maria Nilsson.
  SVAR

Hej Christina, Det stämmer att hans föräldrar heter Nil Persson och Hanna Olsdotter och hans lillebror heter Per Nilsson och flyttar till Bornholm med hustru och dottern Maria. Undrar om du och jag kan byta lite information om den släkten. Min frus farmor hette Hertha Persson efter sin far Per Nilsson som är son till Nils Persson
  SVAR

Hej Boris! Maria Nilsson 1877-04-11, född i Smedstorp. Maria var bara några måndader gammal när hennes föräldrar flyttade till Bornholm. Där föddes ytterligare fem barn innan de återkom till Skåne och Stora Herrestad. Marias yngste bror föddes 1897. Det finns alltså sju syskon, två systrar och fem bröder. En av sönerna är min morfars far. Anledningen till att de åkte till Bornholm var tydligen att det fanns arbete där och då bland annat i stenbrotten. Maria och Per gifte sig den 27 maj 1900 i Stora Herrestad och att de slutade sina dagar i Harlösa. Jag har haft kontakt med ytterligare barnbarn till Maria o Per. Min mail adress är chho61@hotmail.com
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies