genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Andersson, Peter Gustav, , född omkring 18062008-02-01 10:46

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=7151
 

Gustav Andersson ca 44 år, svensk arbetade mellan 1849-1850 i Plejelt, Danmark. Han arbetade hos en Möller Andersen i Plejelt. Han hade med sin son som då var 13 år. En liten flicka kom till världen, efter att han lämnat landet, som han var far till men av någon orsak övergav. Om det finns någon som vet hur man ska göra för att komma vidare så är jag väldigt tacksam!
  SVAR

Hej Eva. Kan Du lite närmare beskriva vad Du vill veta och - framför alt - har Du namnuppgifter på de personer som Du skrivit om ? Bästa hälsningar Bruno i Helsingborg
  SVAR

Hej Bruno i Helsingborg! Flickan som kom till världen hette Erhardine Wilhelmine Petersen född 1850-09-04, döpt 1850-10-13. "Moderen er ugift fruentimmer Thrine Carlsdatter, en datter af Carl Delcommyns enke i Havreholm og den udlagte barnefader tjener Peter Gustav Andersen af Schaefergaarden (En gård i Havreholm) Faddere; Husm. Ole Pedersen med kone, Danstrup pigen Conradine Josephine Carlsen i Havreholm (söster), Husm. Frederik Olsen, Havreskov, Inds. Hans Andersson, Havreholm" Det finns nedtecknat av prästen i Tiköb socken att en Gustav Andersen vid skiftedag 1849 var tjänare hos Möller Andersen och att han hade med en 13 årig son. Av samma präst finns det nedtecknat 1850-03-22 att en Gustav Andersen, 44 år, avrest från Plejelt till Sverige. Det är så långt jag vet något om denne. Hälsningar Eva i Värmland
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies