genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Svanelind, Eva Maria Augusta, Malmö S:t Pauli, född 19042017-02-22 07:36

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=71515
2017-02-21 08:11 

Hej

Vill ha hjälp tolka det sista som skrevs i kyrkboken om denna oä barn Eva Maria Augusta Svanelind  20 -08- 1904 malmö

arkiv digital S:t Pauli Malmö  C1:10 1903-1904  Bild 271 / Sid 267

står det fadern eller vad står det  Det är Barnmorskan som vill lägga till något

Glad om jag får ett svar tack  Jan Gustavsson

 

  SVAR 2017-02-21 08:26

Enl. meddelande från pastorsämbet i Johannes har Jenny Svanelind för närvaande skiven å kvarteret Dadeln II låtit bryta det konvolut i hvilket hon uppgives vara moder och begärt att som sådan antecknas.

En del av orden är förkortade. Jag har skrivit ut hela ordet. Jag tolkar att modern först velat föda anonymt och lämnat ett brev med sitt namn. Sen har hon ångrat sig och blivit skriven som moder..

Eva M

  SVAR 2017-02-21 22:28

Hej Vad är bra sökmetod när Faderns namn inte är med i Kyrkboken ?

ej  brott bakom utan OÄ utom äktenskap

Tacksam för svar Jan g

  SVAR 2017-02-22 07:36

Jag ser i folkräkningrn 1910 att modern forfarande bor i kvarteret Dadeln. Hon är hushållerska och har ännu ett o.ä barn Annie Helena Laurentia f. 1908. Det första barnet bor i fosterhem.  Jag vet inte om Jenny S är  hushållerska för Per August Rosqvist f. 1867, mureriarbetare.

Som jag ser det är det bara om modern gått till domstol som du kan finna fadern. Möjligtvis kan det finnas något i fattigvårdens arkiv i Malmö om det är de som ordnat fosterhemmet.

Eva M

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies