genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Pehrsson, Påhl, Forsby, Riseberga, född 17292008-01-23 20:54

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=7031
 

Hej! Jag söker uppgifter födelse- och dödsdatum för 1:P.P.,nämndeman, gift med Anna Heljesdotter och far till Nils Påhlsson Forsberg. 2:P.P. var son till Pehr Påhlsson, också han nämndeman, gift med Gunnel Pehrsdotter.
  SVAR

Ett litet påpekande. Forsby ligger inte i Riseberga utan i Västra Sönnarslöv. Tyvärr känner jag inte till släkten.
  SVAR

Hej! Tack för upplysningen ang Forsby. Släkten Forsberg tog eventuellt namnet efter orten de kom från. Många hamnade i trakterna kring Vessmantorp och sammanlagt utgjorde de en mycket stor släkt, jag har ca 300 namn fn, men har fastnat.
  SVAR

Nämndeman Pål Persson var född 1729-10-28 i Forsby, Västra Sönnarslövs socken och död 1797-04-08 i Forsby.
  SVAR

Tack Stina! Jag ska nu försöka finna ev bouppteckning för att få veta mer om personen. mvh/Otto
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt riktiga och fullständiga namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler (uppdaterade 2016-09-23)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Anonyma inlägg är inte tillåtna såvida inte särskilda skäl föreligger. Kontakta i så fall webmaster och förklara situationen.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler.

Donera

 

 

 


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies