genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Säll, Johan, Daretorp, född 18532016-11-16 16:09

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=70109
2016-11-16 15:16 

Jag söker mer info om min morfars far som tydligen var en riktig äventyrare. Han hette Johan Säll och var gift med Augusta Olofsdotter född 1858. 1910 bodde han med familjen i Bäck by, Valstads socken (idag heter Valstad Folkabo) med sin familj. Där står att han är född i Daretorp (utanför Tidaholm) 1853. Jag har andra uppgifter från familjen att han skall vara född 7:e februari. Han emigrerade både som ungdom (förmodligen till Tyskland), kom tillbaka och emigrerade till nordamerika. Om minnet inte sviker skall han kommit tillbaka med sin familj 1905. Jag söker givetvis svar på många frågor men det viktigaste för mig i nuläget är att få veta vem hans föräldrar var, kanske mor och farföräldrar om det finns tillgängligt. Det kan vara lite trixigt och man kanske måste söka i kyrkböcker för att hitta de rätta riktiga föräldrarna. Enligt familjesägnen skulle hans mamma ha dött när han var väldigt ung. En piga kom till gården som snart blev styvmor då fadern gifte om sig med pigan. Några år senare skall pappan ha avlidit varpå Johan som väldigt ung fick skaffa en dräng till gården. Det dröjde inte länge förrän styvmodern hade gift om sig med drängen. Så det där med målsman och riktiga föräldrar kan ställa till det. Om det verkligen är så att det fanns nån gård eller inte har aldrig riktigt framkommit. Jag är intresserad och tacksam av allt som eventuellt kan hittas. Mvh Magnus
  SVAR 2016-11-16 15:21

Tillägg: Fullt namn Johan Alfred Säll
  SVAR 2016-11-16 16:09

Han är född den 7/2 1853 i Daretorp son till murarmästare Johan Säll och Casa Olofsdotter

han dog den 16/5 1930 i Torbjörntorp

Anita

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies