genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]LÄshjÄlp:, Gid: 1626.12.98000, 1778, Vitaby2008-01-16 15:32

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6940
 

Hej kan någon hjälpa mig läsa texten om föräldrarnas & faddrarna av den pojken som döptes till Lars den 13 September MVH Jesper
  SVAR

Mitt förslag är d 13 Sept föddes och Christnades Husmannen Kornstedts Son LARS i Greflunda. Bars af Jöns Pehrssons Hustru Elna i Hedeberga, Wittnen woro Skog(uppsynings)mannen Wallström i Greflunda och Hendric Thomasson på Hvitemölle samt Jungfrun Wallström i Greflunda. Titlar tycker jag kan vara mycket svåra att få ut, så de är lite osäkra. Lycka till Lotte
  SVAR

Hej Hej tack så mycket! Jag tror det ska vara Komstedt istället för Komstedt för så hette han i husförhörsböckerna från 1800-talet. Dåligt att dem inte skrev ner fadern & hustruns förnamn och hustruns efternamn! MVH Jesper
  SVAR

Hej Jesper! Jag har kommit lite i kontakt med den här familjen, och vet att Komstedt är murare och heter Ola (Olof) i förnamn. Hustrun heter Metta i förnamn, men efternamnet har jag aldrig sett. Hon är fadder några gånger till personer jag forskat på, det är därför jag noterat det här. Dom har rätt många barn i Grevlunda förutom din Lars. Skulle du ramla över Mettas fullständiga namn är jag intresserad. Ola Komstedt dör 1809 21/6 i Hjälmaröd, Vitaby (77 år gammal), men när Metta dör vet jag inte. Kanske står hennes namn då.
  SVAR

Man ska alltid använda DigiArkivs register. Där hittade jag Mätta Tomasdotter gift 1766 7/12 med NN ...stedt. Koll i vigselboken (GID 1626.12.95100) visar att det är muraren Comstedt som hon gifter sig med.
  SVAR

Tack så hemskt mycket för all information! MVH Jesper
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies