genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Svedina, Ingrid, Södra Åsum, 1680-17302008-01-14 18:28

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6895
 

Varför reser Hofverbergarna o Paradisarna till Tolånga/Södra Åsum för att föda barn?? Dom bor ju långt därifrån! Ingrid Svedina bor i Hede,Ytterhogdal,Vää eller i Västra Alstad och Botilla Paradis i Simrishamn.
  SVAR

Jag vet inte riktigt vilka barn du menar. Om barnen föds där bor de antagligen också där. Ingrid Svedin bodde med sin andra make Sven Karström 1690-1700 i Tolånga när han var regementspastor i Södra Skånska Kavalleriregementet.
  SVAR

Tack Anders! Att Svedina och Karström bodde i S Åsum kände jag inte till. Men Botilla bor väl med sin cornett i Simrishamn och är väl bara på tillfälliga besök i S Åsum?? Botilla Paradis får ett barn i Södra Åsum 1726 22/9 (Lars) och hon är med i katekismilängderna i Södra Åsum 1727 och 1728 (Åsum nr 14). Dessutom är hon fadder där 1729 17/7 och kallas då madmoiselle, trots att hon väl egentligen är madam. Men jag har läst någonstans att även Svedinas barn med Christian Hofverberg (Sophia, Anna, Martha, Christian) skulle vara födda i S Åsum/Tolånga. Även Anders Hofverberg lär vara född 1682 på denna plats, vilket är förbryllande eftersom Christian inte blev regementspredikant förrän 1685. Kan det möjligen vara så att S Åsum/Tolånga är något slags stationeringsort för Gyllenpistols regementspredikanter eller är det kanske så att Ingrid har släkt på orten som hon bor hos? MVH Rolf
  SVAR

Förlåt! Jag förväxlade Anders med Anna! Anders föddes 1689.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies