genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Stålhammar, Axel, Glimåkra, 18742008-01-17 11:54

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6896
 

Axel Andersson Stålhammar född 1874 i Glimåkra. Flyttade till Ingatorp i Jönköpings län
  SVAR

Axels föräldrar Anders Andersson född 1849 i Emmislöv och Anna Svensdotterfödd 1835 i Glimåkra. Modern avliden 1876 i Glimåkra. Anders gifter om sig med Ingrid Johnsdotter född 1851 i Osby. Familjen som var baptister flyttade så till Ingatorp år 1880. Det var flera familjer som var "läsare" och kände sig utanför gemenskapen i byn och beslöt sig för att flytta och många flyttade till Ingatorp. Vad är det Du säker om familjen?
  SVAR

Jag är intresserad av Anders Anderssons barn och någon källa som visar att de var baptister. Jag har också hittat en kvinna, änkan Anna Svensdotter Dorf som 1894 flyttade till Ingatorp. Frågan är om hon stod i någon släktskaprelation till Anders Andersson.
  SVAR

Barn i 1:a äktenskapet: Axel f 1874-01-24 i Glimåkra Bengta f 1876-03-12 i Glimåkra, död samma år. Barn i 2:a äktenskapet: Jöns f 1877-08-01 i Glimåkra tto f 1878-11-08 i Glimåkraa. Död 1879. Julia Augusta f 1881-02-02 i Ingatorp Betty Alida f 1882-12-18 i Ingatorp Edvard f 1884-10-01 i Ingatorp Jenny f 1886-09-28 i Ingatorp. Någon Anna som flyttar från Glimåkra till Ingatorp år 1894 finns inte i flyttboken, men det är svårt att leta om man inte har några födelseuppgifter att gå på. Du kan nå mig på lars.kleberman@telia.com om det är mer uppgifter om familjen som Du frågar efter. Samtidigt tar jag tacksamt emot uppgifter om familjens vidare öden, giftemål och barn osv. När det gäller uppgiften om "Baptist" så kommer dessa från noteringar i husförhören. /Lars
  SVAR

När det gäller Anna Svensdotter Dorf så kan det vara så att hon är från Emislövs fs. Det finns nämligen en Maria Dorff gift med skolläraren Karl Johan Petersson i Ingatorp. Maria är dotter till Per Dorff. Väntar också tålmodigt på ett svar från Dig om det finns möjlighet att få uppgifter från Dig på ev. äktenskap och barn in på 1900-talet. Sänd det gärna direkt till lars.kleberman@telia.com /Lars
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies