genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Westerlund, Johannes, Billeberga-Ullasjø, Runt 18112008-01-07 21:24

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6863
 

Hej, jeg följer familjen Westerlund boende i Billeberga men på min vandring bakåt blir de pløtsligt borta. Närmare bestämt 1811, då ska de ha bott i Ullasjö om jag inte läser helt fel. Det enda Ullasjö jag finner är i Älvsborg och där finner jag ingen Westerlund. Någon som vet om det finns fler Ullasjö?

Klicka för en större bild

Westerlund.GIF
  SVAR

Jag glömde skriva att om någon kan tyda skriften som står ovanför Ullasjö så kan det kanskje vara till hjälp, ser ut att vara Västra någonting....
  SVAR

Den kolumn du läser i avser födelseförsamling. Hustrun och barnen är födda i Tostarp, som jag tolkar som Tostarp i Billeberga. Johannes Westerlund har flyttat till Billeberga 1811, förmodligen från sin födelseförsamling, som är, ja vad? Den kan läsas som Wollsjö (= Vollsjö), men det ser inte riktigt ut så. Men det finns väl en inflyttningsbok för den tiden? Reserverar mig för feltolkning, eftersom jag inte har Genline, utan bara har tittat på bilden.
  SVAR

Det står V.Göthland ovanför Ullesjö, så det är säkert Ullasjö i Västergötland det handlar om. Bo, glöm inte att du kan göra bilden större genom att klicka på den. :)
  SVAR

Tack för svar bägge två :o) -Anders- Ja det var det jag egentligen trodde också, men så finner jag inte han i verken fødselsbok eller husförhör, däför tänkte jag att det kanskje fans fler Ullasjö. Jag får tänka och leta vidare.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies