genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Falck, Per/Maria/Lisken, Glemminge (M, L), levde 17382016-05-11 20:33

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=67158
2016-05-10 19:32 

Hej! Har en Per Falck som står som dräng 1738 i Spjutstorp, Glemminge Förs. (Glemminge Kat:1 s.445) -No:9 Spjutstorp.

Han borde vara en son till den Nils Persson Falck som bodde på Glemminge No:7 mellan 1694 och 1714< . Om detta stämmer ska han ha en bror Carl och två systrar Maria och Lisken. Har inte kunnat hitta vart han tagit vägen sedan. Det finns en Per Falck i Andrarum, men det kan inte vara rätt då han har barn redan 1724. 

Vart tog Per vägen, men även hans syskon? Någon som har nån ledtråd?

Mvh

  SVAR 2016-05-10 22:55

Har du tittat igenom grannsocknarna ? i annat fall kan det va en bra början. Familjen eller familjemedlemmar kan ha bott i annan socken eller kanske varit dopvittne i andra församlingar. Det kan även vara en bra idé att kika bland bouppteckningar. Allt det här är tidsödande men det är just vad släkforskning är - en livstidshobby, vi får sällan något serverat, om man nu inte väljer att kopiera från, många ggr, tvivelaktiga källor på nätet.

jag har själv hittat mycket intressant info genom just denna metod - att granska grannsocknar och givetvis genom domstolshandlingar som kan ge så mycket om man bara ger sig tid.

hälsar Bengt

  SVAR 2016-05-11 20:33

Tack för svar. Ja, jag fortsätter att gräva vidare! Frågar mest ifall att någon har stött på något!

/Jonatan

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies