genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Wendel, Lars, Hörja, född 18042008-01-02 10:19

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6699
 

Jag söker efter en anfader som heter Lars Wendel är född 1804-12-31 i Hörja(står olika i kyrkoböckerna) och dog 1874-05-26. Undrar varifrån han kom och vad hans föräldrar heter.
  SVAR

För säkerhets skull bör väl påpekas att denne Wendel diskuterats 1 nov. 2007 på detta forum. Det framkom då bland annat att Lars Wendel inte finns i födelseboken i Hörja fs.
  SVAR

I Centrala Soldatregistret hittar jag denne Lars: Aktnummer: SH-08-0044-1826 Wendell, Lars Född: 1805 Regemente: Skånes husarregemente Kompani: LANDSKRONA Socken: Västra Karaby Rote: Västra Karaby 2 Nu kommer en underlig sak (tycker jag i min enfald) det är nämligen samma aktnr på en Lars Wendel som hör till Sandby kompani, Önnestads sn, rusthållet Önnestad 12, detta enligt CD Skånes Knektregister. Där anges födelseår till 1805 med frågetecken. Centrala soldatregistret kan man kolla via http://www.dis.se
  SVAR

Tack för upplysningen om Lars Wendel. I kyrkoboken står han som handlare,men han kan ju ha ändrat yrke. Hoppas det är han, då kanske jag kan komma vidare.Man får inte ge upp! Än en gång Tack! Mvh Christel G.
  SVAR

Centrala Soldatregistret på nätet har stora felaktigheter vad gäller skånska knektar. Det är uppgifterna från CDn som är de korrekta. Jag har skrivit till dem och fått bekräftat att felen är kända, men tydligen är det för stort jobb att rätta. Det borde egentligen helst tas bort! Många luras att leta i helt fel socknar, eller föra in felaktigheter i sina uppgifter. Tips: använd fritextsökningen. Sök på Wendel t ex och den gamla frågan kommer upp. Man kan fortsätta på alla frågor hur gamla de än är, och de blir då som nya.
  SVAR

Hej. Wendell (alltså denna stavning) står på fler ställen men det är kaske fel. Jag förmodar att Du vill veta om Lars "bakåt i tiden" och att Du är bekant med hans hustru och deras gemensamma barn,
  SVAR

Hej! Jag har sett den stavningen också.Hans son stavar Larsson Wendel.Ja,jag vill veta varifrån han kom och vem hans föräldrar är.Är det någon som vet blir jag jätteglad för han är så svår att spåra bakåt.
  SVAR

Lars Peter Wendel 1814 var inget svar var en efterfrågan
  SVAR

Att Lars Wendell tidigare lär ha varit ryttare bekräftas av HFL-ant på GID: 1682.10.116400 (afsked.Hussar). En observation: Det finns enl DDSS en Annika Larsdotter som tycks få en hel drös oäkta barn i Röke (grann-socken till Hörja) i början av 1800-talet (1799-1818). Ett av dessa barn är en son Lars född 1804-12-30. Kanske är det samma Annika Larsdotter som får ett oäkta barn i Hörja 1813. Vid flera av de oäkta barnens födslar i Röke tycks modern ha vistats i Hörja socken. Ett tips är att leta upp denne Lars I HFL och följa honom för att se om han kan vara din Lars. // Ingvar
  SVAR

Tack så väldigt mycket för ditt tips.Ska kolla upp Annika Larsdotter. Kan mycket väl tänkas vara Lars W. mor.Tanken på att han var "oäkta" har slagit mig också. Mvh Christel
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies