genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Åkesdotter, Elna, Hardeberga (M), född 18182007-11-10 11:26

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6451
 

Hej! Jag skulle behöva lite läshjälp i denna födelsenotis där jag är osäker. Är det någon vänlig själ som känner sig manad? Det gäller Hardeberga födelsebok för år 1818. För de(n) som har tillgång till Genline så är Gidnumret:1244.6.14200 Elna heter flickebarnet och det är på vänster sida som hennes födelsenotis finns. Jag har satt ? där jag är tveksam. "D. 23dje föddes Cavabiniären?/Cabaniären? Åke Rinaldos och hustru Karna Nilsdotter i Fogelsång dotter som döptes d. 23dje ejudem och kallades Elna. Vid dopet hållen av Drängen Rasmus Rafnäs? (ev. Rasmusson?)Hustru Hanna Nilsdotter i Fogelsång. Fadr.Ofannämnde Jöns Rasmusson?/Rafnäs? Klockaren Jörgen Edström/Edström? i Fogelsång med dess dotter Anna. Mod. 32 år gammal". Mvh, Kina.

Bilden kommer från GenlineKlicka för en större bild

hardebergafoedd-elna.JPG
  SVAR

Kina, så här läser jag motisen: "D:23dje föddes Carabinierens Åke Rinaldos och hustru Hanna NilsDotter i Foglesång Dotter, som döptes d.23dje ejusd och kallades Elna. Vid dopet hållen af Drängen Jöns Rasmus hustru Hanna NilsDotter i Foglesång. Fadr.Ofvannämnde Jöns Rasmusson, Klockaren Jöran Nedström i Foglesång med dess Dotter Anna. Mod. 32 år gammal". Jag tycker att modern ser ut att heta Hanna, snarare än Karna (jmf susc Hanna Nilsdotter) // Ingvar
  SVAR

Hej Ingvar och tack för hjälpen! Ang. modern så är jag lite benägen om att hålla med om att det ser ut som att hon (modern) heter Hanna men hon heter Karna Nilsdotter. Tack än en gång för hjälpen! Mvh, Kina.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies