genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Johannesson(Sandwall), Peter Magnus, Degeberga, 18412007-11-07 14:58

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6399
 

Nu har jag letat så att ögonen går i kors. Den jag söker heter Peter Magnus Johannesson och lyttade från Södra Sandsjö till Degeberga (ska enligt uppgift ha gått på lantbrukskola där), 1841 GID 1128.30.45400. Jag har letat i Degeberga inflyttningslängd för 1841, och även plöjt igenom husförhörslängderna, men kan inte hitta honom. Finns det ngn som kan hjälpa mig? OBS !! han kan även heta Peter Magnus Sandwall då barnen i familjen Johannesson bytte efternamn någon gång under 1835-1845.
  SVAR

Hej. Jag vet ju inte vad du vill veta, men Peter Magnus är född 1817 i Norra Sandsjö.
  SVAR

Bruno, jag trodde inte att jag var oklar i min text. Kavet för att få efterlysa ngn här är ju att det ska"handla om släktforskning och ha anknytning till något av landskapen Skåne, Blekinge och Halland.". Mig veterligen så ligger Degeberga i Skåne, och jag skriver att jag inte kan finna honom i inflyttningslängd lr hfl. Jag ber följaktligen om hjälp med att finna honom i Degeberga, dit han flyttar 1941 för att enl. uppgift gå på lantbruksskola. Förresten finns den kvar, vore ju kul om dom har kvar gamla register över elever.
  SVAR

Sandvall Peter Magnus 1817 Norra Sandsjö Jönsköpings län hemmans ägare fru Stina Lisa Dower 1825 Ekeberga Jönsköpings län Sveriges Befolkning 1890+1900 + barn
  SVAR

Jag har fått fram lite fler uppgifter om Peter Magnus, så för att klargöra mig lite tydligare så saknar jag uppgifter om Peter Magnus mln åren 1841 och 1843 då han dyker upp i Ekeberga (G) (GID 824.9.80900), kan inte tyda var han kommer från men jag tror inte att det står Degeberga. För övrigt så har jag uppgifter om honom från 1817 - 1841 och 1849 (då han återkom till Småland) fram till folkräkningen 1900, perioden 1843 - 1845 bor han tydligen i Ekeberga (G) där han skaffar sig familj (jag har hittat honom ensam och barnets födelsenotis, men inte frun) och 1845 - 1849 i Wermland.
  SVAR

Jag vill med dessa rader bara tala om att jag har hittat Peter Magnus, men det var inte Degeberga utan Rackeby (R) där det fanns en lantbruksläroverk på Degeberg. Efterlysningen är alltså inte längre aktuell.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies