genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Lindström, Britt Lillemor, Brunnby Malmöhuslän, född 19202007-11-04 21:43

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6362
 

Söker föräldrarna till Britt. Har bara uppgifter om att hennes mors namn var Fogt och kom från Tyskland. Jag hade uppgifter om att hon föddes i Ystad men enligt Sveriges dödbok så föddes hon i Brunnby. Finns det någon som kanske har uppgifter om hur det ligger till. MVH Gith
  SVAR

Om Britt Lillemor Höglund f Lindström är född i Brunnby (som det står i dödboken), kan du skriva till eller besöka Landsarkivet i Lund och ur födelseboken för Brunnby få fram uppgifter om föräldrarna.
  SVAR

Hej Jag var skolkamrat med Britt. Hennes far var August Walfrid Lindström född 1890 11 okt i Mölle. Hennes mor vet jag bara att hon kallades för Millan. Fadern var en "stor" man i Mölle och hans syster om möjligt ännu störr. Hon ägde vid något tillfälle tre hotell i Mölle.  Jag nog skaffa fram fler uppgifter. Mvh Hans-Otto

  SVAR

Hej, Hans-Otto ! Är du uppväxt på Mölle ? Känner du i såfall till ****? Du kan svara mig privat på calle@vargar.se

  SVAR

Enligt Sveriges dödbok 1947-2006 hette Britts mor Emilie Johanna Maria Lindström (flicknamn framgår inte), född i Simrishamn 28 september 1887, död i Brunnby 22 oktober 1973.
  SVAR

Tack Hans-Otto och Bo för uppgifterna på Britts föräldrar. Jag försöker göra en liten släkt forskning för min halvsysters räkning. Hon är barnbarn till Britt men hann inte få reda på någonting om släkten. Bo, hur lyckades du få reda på Britts mor, jag har själv skivan men det står väl inte något om föräldrar?
  SVAR

Av ett tidigare svar framgick Britts fars namn och födelsedatum. Av dödboken framgår hans dödsdag, 29 augusti 1962, och att han var gift. Då är det bara att söka i dödboken efter en kvinna, änka, med samma efternamn och med makens dödsdag som dag för ändring av civilstånd. Och givetvis förvissa sig om att det är rätt person man får fram, det kan finnas flera alternativ.
  SVAR

Nu förstår jag. Tack så hemskt mycket. MVH Gith
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies