genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Ahlström, Clara (Klara) O, Lund, 19092007-11-03 15:49

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6354
 

Godmorgon Sverige! Per och Clara (eller Klara) O (Olivia?) Ahlström lamnar Sverige 1909. De lamnar Malmo den 30 mars och anlander till Boston, MA den 12 april 1909. Per ar fodd i Billeberga (M)1963. Snickare. De har Lund som senaste boendeort da de avreser. "Min" Per har jag koll pa bakat. Men vem var Clara? Nar gifte de sig? Och var? Var hon fodd i Lund? Hon ar fodd 1876 troligen. Hon verkar ha vistats i Amerika under tiden 1893-1902 (enligt noteringar pa SS Ivernia). De flyttade alltsa 1909 till Delavan, Tazewell, Illinois och levde dar fram till Per's dod 1946. Vad var Claras namn som ogift? Var kom hon ifran? Skulle bli sa glad om det finns nagon darute som kan hjalpa mig att komma lite langre i denna fraga. Mvh, Susanna
  SVAR

Enligt Emigranten Populär 2006 utvandrade Clara och Per 1906: Efternamn: AHLSTRÖM Förnamn: KLARA O Ålder: 30 Kön: K Född: 1875/1876 Församling: LUND Län: M Titel/Anm: H Utresehamn: MALMÖ Utvandrdag: 1906 03 30 Destination: BLOOMINGTON Medåkande: JA Källkod: 1906:662:268 Även för medåkaren Per Ahlström anges Lund som församling, men Per föddes ju i Billeberga. Lund är förmodligen inte rätt födelseförsamling för Clara heller. En Clara Olivia föddes enligt ddss.nu i Backaryd (Blekinge) den 21 mars 1876. Fader: Nils Persson. Hon finns inte med i Sveriges befolkning 1900 och inte i Sveriges dödbok 1947-2006. Men inte heller i Emigranten Populär 2006. Det är ju långsökt att hon skulle vara din Clara, men jag talar om det i alla fall.
  SVAR

Hej Bo! Ja, jag har deras avfard bade i Emigranten och passagerarlistor samt deras senare liv i Amerika. Visst kan det vara hon. Jag tror inte att hon ar fodd i Lund, aven om det ar mojligt. Om hon nu vistades i Amerika under en period sa atervande hon nog till en plats som var "saker". Vad som vore intressant att veta ar om de gifte sig i Lund nagon gang mellan 1902 och 1906. Det kunde kanske avsloja hennes ursprung. De kan ocksa ha traffats i Billeberga m omnejd. Per var annu skriven dar i 1900 folkrakning. Visst kan det vara hon fodd i Blekinge. Skall soka lite pa Klara, Clara Nelson i Amerika for den tiden. Tack Bo! Iallafall nagot att fortsatta soka efter! Mvh, Susanna
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies