genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Jönsdotter, Marna, Västra Sallerup, 2007-10-16 08:56

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6111
 

Önska få mer uppgifter på Marna Jönsdotter, hon fick en son John 19 mars 1834 i Västra Sallerup.Har inga mer uppgifter. MVH Majbritt
  SVAR

I Västra Sallrups födelsebok 1834 19 mars står att läsa Pigan Marna Jönsdotter födde en oäkta son John i Stafrödshus Nr1 döptes troligen 24 mars modern 21år. Bars till dopet av Jöns Andersson hustru Cecila Andersdotter (osäker på om jag läser rätt namn)samt vittne Jöns Andersson och Katrin Jöns Johansson i Stafrödshus. Ser man sedan i husförhören står Johnn med namnet Persson.Gid1418.44.87500. Där står oxå att Marna är född i Hardeberga,har letat i födelseboken där o finner att Marnas föräldrar är gårdsdrängen Jöns Johansson o hustrun Catrin Jönsdotter.
  SVAR

Tack för hjälpen, det framgår inte om John fick några syskon.
  SVAR

En dotter Sissa Nilsdotter född3/9 1836 (oäkta) En son Ola Nilsson född 1/10 1849 fader Nils Jönsson, vilken Marna hade vigts med 2/1 1843. Dessutom finns det en fosterdotter Johanna Nilsdotter född 12/6 1864 i Ströö. Marna dog i Lilla Kastberga 28/7 1886 i en ålder av 73år 6mån 25 dagar, dog av "ålderdomsavtyning" (vill du veta mera så fråga på)Mvh Ann-Christin
  SVAR

Tack för det, jag återkommer med mera frågor.
  SVAR

Fadern Nils Jönsson finns det uppgifter om han emigrera till Amerika.
  SVAR

Hej Majbritt! Finns några stycken Nils Jönsson som har utvandrat, men jag har inte haft tid att kolla om någon av dem är din Nils? Däremot såg jag att Marna gifte om sej med en Torpare Anders Olsson född 21/5 1818 Kastberga, de bodde tillsammans på Kastberga 2, de vigdes 2/1 1843. Genline Västra Sallrup Gid:141823.13300 Husförhör. Hinner inte mer för nu. Mvh A-C
  SVAR

Här är något som inte stämmer, prästen har nog blandat ihop namnen, tror inte att Nils Jönsson har varit mannen i Marnas liv, det är kanske hennes bror som möjligen var vittne vid Marnas son Olas dop??? Men att Anders Olsson var gift med Marna är rätt han föddes 21/5 1818 och dog 12/1 1878 i bröstsjukdom. Mvh A-C
  SVAR

Hej. Jag såg att det blev fel. Tack för hjälpen.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies