genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Dorff, Kaarlo-Alexander, Uleåborg, född 18??2015-05-20 13:41

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=60242
2015-05-19 20:08 

Hej, jag söker mer info om detta namn. Det enda jag vet är att han är halv tysk och halv rysk. Jag kan inte hitta nånting när jag söker på nätet och har inte tillgång till tex ancestry/fullt medlemskap då det är lite för dyrt.

Finns det någon här som kanske vet mer historia om honom tex namn/farföräldrar och födsel. vilken stad i ryssland och tyskland hans far och mor kom ifrån. Jag har nästan ingen information alls om honom. Jag vet att han bodde i Uleåborg.

 

För och efternamn var Kaarlo-Alexander Dorff eller (dorf, dorph) osäker på stavningen.

  SVAR 2015-05-20 08:24

Jag har tittat på födda/vigda/begravda före 1856 i Uleåborg, så långt är Uleåborg registrerat. Ingen med namnet finns,  så det är nog efter 1856. Dorff osv låter inte ryskt utan tyskt.

 

Eva M

  SVAR 2015-05-20 13:41

Hej Eva.. Ja det stämmer nog. Men enligt rykten så skall Kaarlo-Alexander Dorff vara halvtysk. så antar att namnet kommer därifrån. Den ryska sidan har jag ingen som helst information om heller.

Men jag är nu säker på att hans efternamn stavades Dorff och inte (Dorph). Jag har också lyckats hitta två namn med Dorff i en barnbok som min mamma hade och när jag sökte på dessa namn så kom jag till denna sida. http://www.genealogy.com/ftm/m/a/l/Jani-Tapani-Malila/WEBSITE-0001/UHP-0090.html

Päivi- Dorff och Seija Dorff (syskon) dom båda har skrivit i denna barnbok med sina namnunderskrifter som dorff. Vilka dessa personer är till Kaarlo-Alexander Dorff kan jag inte riktigt lista ut ännu och det är det jag också vill ha hjälp med. Det verkar inte som att man kan söka längre tillbaka på den sida jag länkade till. 

Jag har också en adress nedskriven på ett gammalt papper som gick till Seija Dorff i Kiviniemi. Så länken jag länkade här måste vara någon form av släkt till Kaarlo Alexander. Men på vilket sätt vet jag inte.

  SVAR 2015-05-20 13:50

Glömde även att tillägga att Kaarlo- Alexander Dorff var född någonstans 189? .. så han var född någonstans mellan 1890-99. Vilken stad vet jag ej dock men han bodde en längre tid i Uleåborg och fick flera barn.

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies