genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Hintze, Karl-Erik, Skåne, född 1921-03-012007-08-18 19:33

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=5836
 

Jag söker födelseort och -församling för Karl-Erik Hintze född 1921-03-01. Han flyttade till Danmark 1967 där han också dog 2000-05-09.
  SVAR

Se även diskussionen om Karl-Erik Hintze på Anbytarforum http://genealogi.aland.net/cgi-bin/show.cgi?44/108758 (för att undvika dubbelarbete).
  SVAR

Hej Carin! Det är ju jag som även skrivit en efterlysning på Anbytarforum. Jag har varit i kontakt med Höjdevang församling och två danska släktforskare. Tyvärr finns det ingen dokumentation i danska källor var Karl-Erik var född i Sverige. I de danska kyrkoböckerna står bara Sverige.
  SVAR

Hej Anders, Jo, jag såg att det var du som skrivit efterlysningen på Anbytarforum, så min kommentar var mest till dem som eventuellt hade några uppgifter till dig. Om samma fråga finns på mer än ett ställe är det bra om man kan kolla på de andra också. Någon annan kan ju redan ha besvarat frågan, och då är det onödigt att jag lägger ner tid på att försöka hitta uppgifterna - jag kan ju istället hjälpa någon annan. :-)
  SVAR

Se diskussionen på Anbytarforum för ytterligare information. (Fast du kanske redan har kollat de källorna?)
  SVAR

Hej Anders Jag kände en dam som hette Hintze och bodde i Kristianstad, varför inte titta på dödsskivan och se om du hittar något där. Hon har dött innom de sista 30 åren, åldern kan stämma med att hon kan vara en syster. Vänligen Wiveca
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies