genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Stubb, Susanna, Skabersjö, död 17502016-08-11 20:44

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=58144
2015-01-27 22:43 

Susanna Stubb dog 77 år gammal. Är det någon som vet var hon var född? Vilka hennes föräldrar var? Och om Ingrid och Hans Stubb var hennes syskon?

Ingrid Stubb var gift med Nils Möller som var gästgivare i Skivarp.

Hans Stubb var befallningsman. Första gången jag hittar honom är han i klammeri med rättvisan då han ska ha förolämpat persementmakaren Ribersteen just på Skivarps gästgiveri. Fallet togs upp i rätten 1691. Han ska då komma från Kastlösa.  Andra gången är den 6 september 1696 då han som befallningsman klagar hos generalguvenören eftersom Göran Hortsers vid en utmätning gömt undan saker och sedan rest iväg. Tredjegången är han den 11 januari 1700 i Båstad som befallningsman för att inlevera en rulla till den svenska armen på bönder och drängar som bor en mil från sjökanten.

Susanna Stubb själv är gift tre gånger

Först med Hans Persson gästgivare i Slimminge med honom har hon döttrarna Agneta Hansdotter född 1692 och Caisa Hansdotter.

Andra gången med NN Friis med honom har hon sonen Hans född 1707.

Tredje gången med Ivar Johansson Bölcker och med honom har hon sonen Christian Bölcker född 1711.

Maria

 

  SVAR 2015-01-28 13:20

Trodde först att Nils Möller och hans hustru Ingrid Stubb var gästgivare i Skivarp när Hans Stubb kom i konflikt där. Det var dock inte fallet utan Nils och Ingrid blev först gästgivare 1702.

Maria

 

  SVAR 2016-08-11 20:44

Hej

I Växjö skolas matrikel från 1722 framgår att ”Sueno Danielis Uhr, cauponarii fil: scanensis par: Slemminge ann. 11. In cl 1:m” skrevs in i Växjö skola 1722-03-17. Det var alltså Sven Danielsson Uhr, gästgivarson, skåning från Slimminge församling, 11 år i klass 1:m. Han var alltså född omkring 1711. Uppgifter i Växjö skolmatrikel har visat sig vara mycket exakta och pålitliga.

Fadern till skolpojken var Daniel Håkansson Uhr och kom från Slätthög i Småland (se Släkt och hävd 1984 s. 120-122)

Jag ser i din fråga att det strax före Sven Daniel Uhrs födelse  fanns en annan gästgivare i Slemminge, Hans Persson som tydligen avled omkring 1706.

Har du någon uppgift om denne Uhr?

Med vänlig hälsning

Lars-Åke Stenemo

Stenemo att gmail punkt com

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies