genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Olsdotter, Britta, Gräsmark Värmland, född 1770-17852015-01-12 21:03

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=57789
2015-01-12 19:45 

Hej!

Jag har kört fast. Kan någon hjälpa mig med min mormors mormors anfäder? Jag söker uppgifter om Britta Olsdotter. Hon var mor till min mormors mormors mor som hette Britta Mattsdotter f.1807 i Gräsmark, Värmland, död 10 dec 1879. Britta Mattsdotter var gift med Mattes Jansson, f. i Gräsmark 13 aug. 1799, död 9 nov 1879.Vill gärna finna Britta Olsdotters föräldrar så jag kan gå vidare.Tyvärr har jag inga uppgifter på när hon var född eller när hon avled.Tacksam för all hjälp jag kan få!

mvh Anita Sundin f. Kihlman

  SVAR 2015-01-12 20:44

Britta Olsdotter, född när? Hon borde inte vara född 1870-1885 utan född tidigare än dottern.
Britta Mattsdotter, född 1807 död 1879
Gift med Mattes Jansson, född när? Inte 1879 väl?

Kanske är jag bara trött i huvudet, men jag förstår inte hur det hänger ihop

Allt gott!
Siv

  SVAR 2015-01-12 21:03

Oj,oj,oj! Så fel det kan bli. Har nog stirrat i kyrkböckerna för länge nu så jag blandade ihop alla anteckningar jag skrivit ner. Nu har jag rättat till felen och hoppas att det går lättare att få hjälp. Det var INTE du som var trött i huvudet, det var jag.Haha!

Tack för att du gjorde mig uppmärksam på mitt fel!

Mvh Anita

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies