genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Söfgren, Nils Nilsson, Sövde, född 18682007-07-26 15:22

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=5644
 

Jag söker någon som vet vem nils nilsson,söfgren, född9 oktober i frihultsrothus, son Anders som var gårdsdräng, i sövde år 1890... resten av släkten bodde där men vet ej vem denna,Nils är vi har en massa Nls men dom stämmer ej.min farfar hette Anders men det är inte han,om man tittar på internet så står det på anders söfgren gårdsdräng,förfäder,jag hoppas att någon kan hjälpa till, det kan kanske vara på den danska sidan?lotta
  SVAR

Hittade familjen i husförhöret 1868 GID 1383.7.43900.Fader Nils Sträng Soldat född 1823-02-28 i Sövde.Moder Elna Nilsdotter född 1825-03-28 i Sövde.Barn Jeppa 1855-08-14,Karna 1859-04-08,Anders 1864-03-30 och Nils 1868-10-09 samtliga födda i Sövde.I Sveriges Befolkning 1890 bodde Nils fortfarande tillsammans med föräldrarna.Då i Hylleröd Skårby.
  SVAR

Hej tack ,men var är kopplingen till söfgren släktet, dom har samma namn som måns pappa som hette nils per andersson född 1811 tar namnet säll, gift med inga nilsdotter,20 år äldre,hans syskon hette karna född 1800, måns 1799 jeppa född 1805, carl född 1808 nils-per 1811, albertina född 1814, cristen född 1803. elfe född 1818.,jag hittade en nils som är bror till min måns, nils andersson hade barn en dotter innan han träffade ingar,kerstina född 1832,men mamman dör om dom får mer än en nils har jag inte hittat för han jag hittade dog, hjälp? alla i denna släkt har samma namn , om man kan få reda påvad föräldrarna till nils sräng är. för släkt är vi men hur, lotta
  SVAR

Det är inte lätt att förstå vad du vill veta och vad problemet är. Vem är Måns? Du har fått svar på föräldrarna till Nils Nilsson född 9 oktober 1868 i Sövde. Är det inte så enkelt att denne Nils Nilsson har tagit namnet Söfgren?
  SVAR

8 rader text i EN mening gör det svårläst för mig. Börja alla egennamn med versaler så underlättar det läsandet betydligt. Använd mellanslag efter ett skiljetecken, så blir det ännu lättare att läsa och förstå sammanhanget för mig. Använd gärna "ny rad" på lämpligt ställe. Jag skriver INTE det här för att såra DIG, utan för att göra det läsbart och tolkbart för mig och kanske även för andra.
  SVAR

Glömde skriva att jag håller nog med Bo Holm. Hans tolkning att namnet Söfgren kan vara taget efter "Söfde" är ganska troligt. Alla barnen var ju födda i Söfde.
  SVAR

Jag instämmer. Kjell har rätt. Det är så svårläst att jag som lite halvlat inte ens försöker läsa sådan text.
  SVAR

Tack,ingen är perfekt.nu undrar jag varför ni tror att efternamnet .kommer från sövde det har ni fel i , sen om han har tagit det,så måste han kännt resten av släktet, för dom bodde från början i rothuset,min farfarsfarar måns bodde där från 1858 då han flyttade från tryde, till sövde det var ett soldatnamn, lotta
  SVAR

Om grunduppgifterna är felaktiga, blir även svaren felaktiga eller missvisande. Du frågade ursprungligen om Nils Nilsson Söfgren, född i Sövde 9 oktober 1868. Du har fått uppgift om att Nils' far hette Nils Sträng. Men denne Nils Nilsson hette ju inte Söfgren! Enligt Sveriges dödbok hette han Nils Sträng (Sträng efter sin far. Han dog den 1 januari 1951 i Västerstad.
  SVAR

Hej och tack så mycket.jag fick inte riktigt ihop det,jag har kollat att det finns bara ett släkte söfgren, alla har någon länk till varandra, det var en Göran som har lagt ut detta på sin hemsida, alla kan göra fel.jag hoppas att han tar bort det, lotta
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies