genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Johansson, Maria & Martin, Helsingborg, född 18822014-11-19 19:56

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=56567
2014-11-19 19:33 

Hej! 

Jag hade behövt hjälp och tips med en sak gällande Maria Johansson född 1882 i Helsingborg Stadsförsamling. Har inte mina papper framme så kan inte säga exakt dag, men kommer ihåg det var i början av maj (2/5?). Hon var oäkta dotter till Elina Johansson som under graviditeten var piga på Finland nr. 23. Måste också tilläggas att Maria hade en tvillingbror, Martin, och två halvsyskon som var födda innan henne, Janne Alfred och Elvira Fransesca, även dem oäkta. Sistnämnda emigrerade till USA som blott 10-åring, troligtvis till sina morbröder som bodde i USA. 

 

Det jag vill ha hjälp med är tips om hur jag skulle kunna få reda på en potentiell pappa. Årtalet talar emot om att det ska vara en "lätt" research. Men Maria, Martin & Elina hamnade alla på fattighuset i Helsingborg bara några år efter de hade fötts och Maria och Martin hamnade senare i en fosterfamilj i Strövelstorp. Finns det något där man kan hitta? Vilka arkiv ska man leta? Eller är det rentav någon som själv är släkt med dessa personer? 

 

För övrigt kan nämnas att det är en piga Petronella Glüch, dräng Nils Johansson och Mamsell Carolina Pihl som är faddrar. Kan någon av dessa möjligtvis vara släkting till Maria och Martins far? Glüch verkar komma från samma by som Elina (Filborna), men Carolina Pihl som är född i Jonstorp enligt DDSS och verkar inte ha någon släktkoppling till Elina. Nils är troligtvis Elinas broder.

MVH Jesper

 

  SVAR 2014-11-19 19:56

Står det inte i födelseboken (eller senare i hfl) vem som är fadern tror jag inte chansen är stor att du finner honom.

 

Eva M

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies