genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Krabbe, Niels, Rössjöholm, 16632012-06-18 21:51

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=5651
 

Hej! Jag söker uppgifter om barnen till Adelsmannen Tage Krabbe, godsherre över Rössjöholm, Skillinge och Össjö. Denne Tage Krabbe som jag vet ganska mycket om avled 1663. Han var gift tre gånger och jag vet att han bara fick döttrar i sina äktenskap. Han var alltså den siste manlige av denna del av Krabbesläkten. Trots idogt forskande har jag bara fått fram namnet på en av hans döttrar, nämligen Elisabeth Tagesdatter Krabbe. Men enligt uppgift skulle han haft flera döttrar. Söker uppgift om detta, helst också födelseår om det är möjligt, även uppgift om mödrar till de olika döttrarna. Den Elisabeth jag känner till vet jag inte heller födelseår och moder för. Hoppas att någon kan hjälpa mig med detta. Mvh Anders!
  SVAR

Hej igen! Jag skrev fel i mitt förra inlägg. Namnet på fadern till de döttrar jag söker skall inte vara Tage utan Niels Krabbe. I hastigheten förväxlade jag namnen. Den Tage jag nämnde är fader till Niels Krabbe. Men resten av uppgifterna är rätt. Det var alltså Niels Krabbe som bara fick döttrar. Mvh Anders!
  SVAR

Niels Krabbe blev far till 5 barn med Lisbet Rud i första äktenskapet, 1 son och 4 döttrar. Lisbeth är född ca 1640 och Mette Sophie 1638. Sonen Christopher överlevde nog också, men döttrarna Mette och Sophie dog tidigt. Allt finns i Danmarks Aarbog 1928 och kan fjärrlånas på biblioteket. Om du vill ha fortsättning bakåt i tiden, så hör av dig.
  SVAR 2012-06-18 21:51

Niels Krabbes stallmästare stupade 1612 utanför Jönköping i strid med svenska bönder. Stöter du på nått om detta får du gärna höra av dig.
pipewrench_dale@hotmail.com


Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies