genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]????, Nils, Vedby, levde 1700-talets första h2017-02-26 12:17

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=55480
2014-10-17 19:23 

Hej! Jag har en Hanna Nilsdotter gift med Truls Olsson i Penarp 1783-11-22. Hon är född 1749-03-19 och död 1822-07-12. De fick fyra barn. I vigselboken står det att hon är från Ankarlöv, men det stämmer inte. Bland faddrarna till barnen finns drängen Sven Nilsson från Tussjöholm, Eskil Nilsson från Gyllsjö, pigan Bengta Nilsdotter från Penarp och pigan Ellen/Elna Nilsdotter i Prästgården. Sven Nilsson är säkert en bror, för när Hannas yngsta dotter Olu dör, så ställer hennes morbror Sven Nilsson från Sjöhuset i Perstorp upp. Sven gifte sig med Bengta Nilsdotter 1790-09-29 i Oderljunga. De fick fyra barn. Sven är född omkr 1750 och död 1833-11-05 i Sjöhuset Perstorp. Eskil Nilsson Svanberg i Gyllsjö gifte sig omkr 1779 med Kierstina Kjellsdotter. De fick 5 eller 6 barn. Eskil är född omkr 1746 och död 1816-06-09 i Gyllsjö. Hanna är gudmor till Eskils son Ola, men prästen har skrivit namnet på Truls första hustru, som är död. Eskils hustru är gudmor till Hannas dotter Troen. Ganska troligt att det är en bror. Bengta Nilsdotter född omkr 1741 död efter 1815 i Hillapsbygge gift med Per Andersson 1786-03-03. Hon fick inga barn. Men innan hon gifte sig tjänade hon som piga hos Hanna och Truls i Penarp. Kan vara en syster. Ellen/Elna Nilsdotter vet jag inget om. Nu kommer jag till frågan: Är det någon som vet vilka som är deras föräldrar? Jag vet att det finns en Eskil Andersson och två Eskil Nilsson i Vedby socken vid den här tiden. Jag vet att det inte är Nils Eskilsson i Tolaröd som är far. Hans son Per tar över gården och i hans bou nämns en Eskil Nilsson på en helt annan ort än Gyllsjö. I mantal finns det en dräng Eskil hos ryttaren Nils Andersson Risberg. Kan vara bror eller son eller bara dräng och en dräng Eskil hos Nils Bengtsson i Nortofta. Son eller dräng? Har inte hittat någon Hanna Nilsdotter eller Sven Nilsson i mantalslängderna hos någon Nils. Med vänlig hälsning Lisbeth
  SVAR 2014-10-21 17:49

Hej Lisbeth! Jag vet inte heller var Hanna är född men jag tog kontakt med en Oderljungaforskare som är släkt med Sven Nilsson i Sjöhuset och hon skriver så här: "Jag har tittat på Sven Nilsson i Sjöhuset, Perstorp. Hans son Bengt Svensson var gift med min ff ff syster Hanna Olsdotter från Köpinge i Oderljunga. Jag vet lite om Sven Nilsson och hans hustru. De gifte sig 1790 den 20 september i Oderljunga. Sven var från Spjutseröd i Perstorp, han var snickare och timmerman plus dräng. Frun Bengta Nilsdotter var piga i Oderljunga prästgård. Sedan bodde de i Lilla Henrikstorps hus till 1802 då de bor i Sjöhuset. Sven Nilssons föräldrar var Nils Andersson och Hanna Persdotter och de bodde i Tussjöholm när Sven föddes 1750 den 3 december. Var Bengta är född vet jag inte men hon finns inte i Oderljunga, Perstorp eller V Torups födelsebok." Hoppas det ger en ledtråd. Mvh Hjördis Nilsson, Ankarlöv
  SVAR 2017-02-26 12:17

 

 

 

 

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies