genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Tufvesson, Mickel, Östra Nöbbelöv, 18042007-06-03 16:52

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=5435
 

Jag söker föräldrarna till Mickel Tufvesson han är född 1811 11 27 gift med Eljena Eljasdotter troligen var han bosatt i Gislöv
  SVAR

Hej Jan. Vad avser Du med årtalet 1804 ?
  SVAR

Ja det var dumt! Jag skrev fel han är född 1804 11 27
  SVAR

Hej igen Jan. Ja det underlättade ju med rätt datum. Far: Rusthållaren Tufve Svensson, f 1762 22/3. Mor: Hanna Mårtensdotter f 1762 22/3 (trean är lite osäker) Syskon: Mårten, f 1784 15/3 Karna f 1794 6/7 (Michel 04 29/11.) Ordning och reda! Ett barn vart tionde år!!
  SVAR

Hej och tack för dina uppgifter Jag är helt "paff"över svaret och att det gick så snabbt Hur bar Du dej åt Hälsningar från novisen Jan
  SVAR

Hej. Det finns ju idag flera olika sätt att forska via internet. Kyrkböcker finns tillgängliga t.ex. och jag tittade först i födelselängden och sedan i husförhörslängden. Jag inriktade mej på Din fråga, så det kan ju tänkas att ett eller flera barn föddes efter Mickel. Jag kan se efter om Du vill.
  SVAR

Tack för hjälpen Bruno Det lönar sig nog inte att söka efter fler barn mamman måste var ca 42 år när sista barnet föddes.Vad som skulle vara intressant är vilken bostadsort dom befann sej på hälsningar Jan
  SVAR

Hej Jan Hildur och Otto bodde när de gick ur tiden på Volontärsgatan i Helsingborg. Menar Du var deras barn tog vägen, går det ju också att få fram, men deta tar några timmar... Hör av Dej!
  SVAR

Hej Bruno! Hildur och Otto ???????
  SVAR

Hej! Undrar om du har anor ifrån Vitemölle? Jag själv har en farfar christian Tufvesson skomakare född 1847 som bott på vitemölle no.51 mvh lasse nilsson
  SVAR

N Nej honom har jag inte träffat på Hälsningar JR
  SVAR

Hej Jan. Jag förstår Ditt frågetecken - men gammal man blir disträ ibland och skriver ett svar till en person, men skickar det till en annan. Så glöm Hildur och Otto. Vad gäller uppgifterna som jag skickade till dej, var de tagna i Östra Nöbbelövs hfl (husförhörslängd) Lägg märke till att Gislöv redovisas även under Ö Nöbbelöv. När jag tittar en hf period senare (1815) finns det plötsligen ännu en son, Sven född 6/3 1891. Vid samma anteckning läses att Mårten och Karna flyttat hemifrån. Nästa period (1819-1822) finns samma personer på samma adress. Dock är inte Tufve längre Åbo utan undantagsman. På samma adress som tidigare (som för övrigt har beteckningen 22 /6) finns i fh perioden 1833-1842 ovannämnde Sven Tufvesson med stor familj som brukare av stället. --- Om Du vill veta mer är Du välkommen med frågor, som helst är lite mer specificerade. Det kan ta ett tag, men svar kommer... Bästa hälsningar Bruno i Helsingborg
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies