genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Åkesson, Jöns, Rabbegård, Strövelstorp, död 17042007-06-02 18:55

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=5478
 

Flyttar detta till en egen tråd!
  SVAR

Hej Anders! Såg att Du hade anor i Strövelstorp. Nu undrar jag om Du har stött på och om Du möjligen har någon information om Jöns Åkesson/Aagesen som dog i Rabbegård, Strövelstorp den 31/1 1704. Han var gift med Kirstina Kristensdotter som också dog på samma plats. Mvh Werner Otterman
  SVAR

Hej Werner, Nja, jag har inget om deras anor, men några barn finns noterade. Det är inte mina direkta förfäder.
  SVAR

Hej! Tack för svaret! Jöns barn tror jag att jag har god kontroll på! Det skulle vara intressant att veta vad Jöns sysslade med? Jöns dotter Pernilla gifter sig med Knut Christensson som var född omkr 1665 och dör i Strövelstorp 4/8 1711 och de får många barn. Vet Du möjligen något om denne Knut, t.ex. vad han gjorde? Tror mig ha läst någonstans att det fanns smeder i släkten? Werner Otterman
  SVAR

Jag har inte sett något yrke på vare sig Jöns Åkesson eller Knut Christensson, så jag förmodar att de huvudsakligen var bönder. Knuts födelseår, hur har du hittat det? När han dör 1711 finns ingen ålder angiven.
  SVAR

Vem var knudt Christensson gift med
  SVAR

Enl. Carl Erik Ripas släktforskning lär Knut Christensen vara född omkring 1665, någon närmare inf. har jag ej. Har f.n. ej någon möjlighet att kolla upp födelsedatan. Knut Christensen var gift med Pernilla Jönsdotter, dotter till Jöns Åkesson/Aagesen. Pernilla var född omkr 1669 och död 18/6 1705 i Rabbegård, Strövelstorp. Werner Otterman
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies