genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Jönsson, Bengt, Torpåkra Hus, Västra Torup, 1777-10-012020-11-08 23:23

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=524
 

Enligt uppgift föddes Bengt i moderns (Boel Hammar) föräldrahem. Enligt dopattesten erkände sig Jöns Jernberg vara barnets far. Vet någon vem denne Jöns Jernberg var och var han kom ifrån ??? vad hände med Boel Hammar ???
  SVAR

Det fanns en Jöns Jernberg i Skepparslöv, levde 1729-1797, men han var gift med en Anna Persdotter. Kanske ändå värt att kolla upp!
  SVAR

Tack för hjälpen, jag skall kolla vidare på detta . Vet du något mer om denne Jöns Jernberg ???
  SVAR

Han ska ha barnen Anna 1764, Per 1766, Anders 1768, Per 1771 och Kerstina 1776. Jöns och Anna gifte sig 1763, allt i Skepparslöv. Andrahandsuppgifter. Står det något mer om din Jöns Jernberg? Om han var dräng (alltså ogift) eller var han bodde?
  SVAR

Nej, inte mer än att han erkände sig som fader(enligt dopattesten) till Bengt Jönsson. Jag vet inte ngt om Boel Hammar. Troligtvis växte Bengt upp hos sina morföräldrar i Torpåkra. Bengt Jönsson gifte sig ( 18070430) med Bengta Larsdotter (född 17790804)
  SVAR

Jöns Jernberg var dräng enligt dopattesten för Bengt. Boel Hammarsdotter dog i barnsäng 1777-10-05.
  SVAR 2020-11-08 23:23

Hejsan, lever den här tråden fortfarande?
Jag är på jakt efter Bengt Jönsson, som är en av mina förfäder. Jag tror jag har koll på hans barn, men någon på Ancestry har honom som far till en Anders Bengtsson, född 1799-07-13, moder Bengta Nilsdotter. Det finns en Anders Bengtsson, med två föräldrar som heter så, i Torups kyrkoarkiv (1784-1841), sid 98, men jag undrar om hans pappa Bengt är samma som min anfader. Vet inget om att han ska ha bott i Halland.
Tacksam för all hjälp, om någon redan har rett ut detta.
Monica

 

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies