genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Lexe, Henning, Karlshamn, född 19182015-11-14 03:25

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=515
 

Jag söker efter min Morfar Sjökapten Henning Lexe han ar född Henning Jönsson och hans far var Sjökapten Jöns Jönsson från Brunnby Min Mor är död sen många år och kan därför ej fråga henne Tänker nu börja släktforska.Min Mors flicknamn är May Hillevi jönsson född 1918-10-29 Mvh gunilla

  SVAR

Hej Jag tror jag hittade din morfar i Sveriges Befolkning 1970 Detta står det om honom: 1894-01-30 Lexe, Henning Adrian Ronnebyg 22 A 292 00 Karlshamn Kyrkobokförd i Karlshamn (Karlshamns kn, Blekinge län, Blekinge), distrikt 05, fastighet 36047. Mantalsskriven på samma ort. Född 30/1 1894 i Brunnby (Malmöhus län, Skåne). -------------- Källa: Mtl Blekinge län 1971 På samma adress bor även denna dam som jag tror är din mommor: 1906-04-15 Lexe, Ester Olivia Ronnebyg 22 A 292 00 Karlshamn Kyrkobokförd i Karlshamn (Karlshamns kn, Blekinge län, Blekinge), distrikt 05, fastighet 36047. Mantalsskriven på samma ort. Född 15/4 1906 i Hällaryd (Blekinge län, Blekinge). -------------- Källa: Mtl Blekinge län 1971 Sedan tittade jag även i Sveriges Befolkning 1890 och undrar om denna person kan vara din morfars far: Post 2305875 Jönsson, Jöns Peter sjökapten f. 1855 i Brunnby (Malmöhus län, Skåne) Gift man, far i familjen Nyhamns fiskläge Brunnby (Malmöhus län, Skåne) Födelseort i källan: Brunnby I så fall finns dessa uppgifter om resten av familjen i 1890, alltså 4 år innan din morfar föddes. Jönsson, Jöns Peter 1855 Far Robertsson, Kristina 1862 Mor (Barn), Hedvig Konstance 1886 Barn (Barn), Johan Alfred 1889 Barn Lycka till med din forskning. En varning dock: Man blir grebet av det och kan inte sluta när man först har börjat.:-) mvh Hans Peter Larsson
  SVAR

Hej Hans Peter Larsson Tack för den värdefulla informationen,det är en sak i informationen som inte är korrekt, skall vara enligt följande,Henning Adrian Lexe var först gift med min Mormor Astrid efter hans vistelse i Kongo skiljdes de.Morfar gifte om sig med Ester,och min mor fick 2 bröder Tore Lexe och vet ej broderns namn.Henning hade en syster vid namn Ellen Jönsson gift Johansson och var boende i Helsingborg som var gift med en Sjökapten jag kommer inte ihåg hans namn,men jag träffade Ellen enda fram till hennes bortgång.jag kommer att fortsätta med släktforskningen på min mors sida har för avsikt att ta en ABF kurs. Mvh Gunilla Wybrands och min Mor fick
  SVAR

Hej Gunilla Astrid hittar jag inte i Sveriges Befolkning 1970, i alla fall inte under namnet Lexe som efternamn. Det kan vara för att hon har avlidit då eller för att hon har återtagit sitt flicknamn/gift om sig och finns med annat efternamn. Det vet du säkert mera om. Däremot hittarjag åtskilliga med namnet Lexe på samma CD, merparten av dem bor i Blekinge, så det kan ju vara barn och barnbarn till din morfar. Nämnet är ju inte precis vanligt. Jag kan rekommandera dig att få tag i CD:na Sveriges Befolkning 1970 och 1890, möjligen kan då låna dem på biblioteket i din hemstad. Naturligtvis är det även en mycket bra idé att deltaga i en släktforskningscirkel hos något studieförbund. Skicka mig ev. din E-postadres så kan jag se vilka Lexe jag hittar på 1970 och kan skicka dem till dig i privat brev. mvh Hans Peter Larsson h.p.larsson@telia.com
  SVAR 2011-08-28 13:20

  >  Hej Hans Peter Larsson
  >  Tack för den värdefulla informationen,det är en sak i informationen som inte är korrekt, skall vara enligt följande,Henning Adrian Lexe var först gift med min Mormor Astrid efter hans vistelse i Kongo skiljdes de.Morfar gifte om sig med Ester,och min mor fick 2 bröder Tore Lexe och vet ej broderns namn.Henning hade en syster vid namn Ellen Jönsson gift Johansson och var boende i Helsingborg som var gift med en Sjökapten jag kommer inte ihåg hans namn,men jag träffade
  >  Ellen enda fram till hennes bortgång.jag kommer att fortsätta med släktforskningen på min mors sida har för avsikt att ta en ABF kurs.
  >  
  >  Mvh Gunilla Wybrands
  >  
  >  och min Mor fick  SVAR 2011-11-09 07:40

  >    >  Hej Hans Peter Larsson
  >    >  Tack för den värdefulla informationen,det är en sak i informationen som inte är korrekt, skall vara enligt följande,Henning Adrian Lexe var först gift med min Mormor Astrid efter hans vistelse i Kongo skiljdes de.Morfar gifte om sig med Ester,och min mor fick 2 bröder Tore Lexe och vet ej broderns namn.Henning hade en syster vid namn Ellen Jönsson gift Johansson och var boende i Helsingborg som var gift med en Sjökapten jag kommer inte ihåg hans namn,men jag träffade
  >    >  Ellen enda fram till hennes bortgång.jag kommer att fortsätta med släktforskningen på min mors sida har för avsikt att ta en ABF kurs.
  >    >  
  >    >  Mvh Gunilla Wybrands
  >    >  
  >    >  och min Mor fick
  >  
  >  


Hej

Henning Lexe samt Ester Olivia Lexes gravplats finns på Hvilans Kyrkogård i Karlshamn. Kvarter Fröjden nr 43 om det är av intresse.

Mvh Josefin, Kyrkogårdsförvaltningen i Karlshamn
  SVAR 2011-11-09 08:12

Hej Gunilla
Här kommer rätt föräldrar till Henning
Janne Jönsson f. 1858 Brunnby och Maria Olsdotter f. 1860 han hade en syster Ellen Josefina
mvh
Anita
  SVAR 2014-01-08 10:28

Hej Gunilla! Jag heter Cathy Janning fd Lexe och är Tores dotter...Henning var min farfar...Pappas bror heter Christer..är du intresserad så kan kanske jag hjälpa dig lite! ha det gott.

  SVAR 2015-11-14 03:25

Jag heter Catharina Lexe. LillaSyster till Cathy Janning och dotter till Tore Lexe.Vår farfar bytte efternamn efter vad vår far berättat , vad han tror att orsaken var.Farfar Henning Jönsson bodde i Gävle och posten blev förväxlad med många H Jönsson.Han bytte till Lexe efter en ort i Gävle.har jag hörts säga ..
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies