genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Andersson, Karl Johan Christian, Malmö, 19042007-04-09 13:13

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=5132
 

Carl Johan Christian Andersson föddes i Malmö, Caroli 1885 och dömdes för rån den 16/2 1903. Avtjänade för detta straff på Kristianstads länscellsfängelse. Straffet avslutades d 19/7 1904. Efter det har jag inte kunnat finna honom. Kan någon möjligen känna till vart han tog vägen?
  SVAR

Karl Johan kristian Andersson 1885-06-27 Malmö karoli död 1965-01-15 Andrèegatan 7A Malmö Sankt Pauli gift 1944-05-27 trolig fru Rut Henrietta Andersson född 1896-01-29 Vanstad Malmöhus län död 1970-12-10 Celsiusgatan Nr 15 Malmö Sankt Pauli
  SVAR

Hej! Den Carl Johan Christian 1885-06-27 jag söker är son till Ola Andersson f 1856 och hans hustru Henrietta Botilda Larsson f 1849. Han var bror till min farmor Augusta Wilhelmina f 1880. Jag har aldrig hört talas om honom i släkten. Men jag greps mycket av det öde han rönte vid brottet 1903. Jag släktforskar sedan några år tillbaka men har litet svårt att få tiden att räcka till. Blev därför mycket glad när jag fick "napp" på detta sätt. Har du mer material om släkten? Jag kan dela med mig av det lilla jag har. Om Du är intresserad av en kontakt så kan du nå mig via e-post ekstrand-andersson@telia.com. Det skulle vara mycket intressant. På samma gata som jag bor har det för några år sedan flyttat in en ung familj. Det visade sig efter en tid att frun i huset bar samma efternamn som jag (ekstrand) Hon är dotter till en av mina kusiner. Jag blir glad om Du har tid att höra av Dig.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies