genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Persson, Christen, Hög, gift 17822007-03-15 14:29

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=4969
 

Christen Persson från Årstad Dviken Halland gifter sig med Pigan Bengta Nilsdotter Hög 1782. Barn:Per f. 1787 Pärnilla f.1794 Finner ej vare sig Christen P eller Bengta N i hfl.1811-1813 ej heller i dödböcker eller bpt.reg samt ej i heller några fl. Pärnilla finns i hög tom.1815 då hon flyttar till Borgeby och gifter sig med Per Jupiter. Däremot finns där en Christen Persson Löfstedt som gifter sig med Bengta Olsdotter 1800 i Hög som sedan avlider 1815 varefter Christen 1815 gifter om sig med hushållerskan Gunilla Månsdotter från Barsebäck dessa får två barn Per och Elna. Hoppas att någon kan och känner för att hjälpa Mig med ett bra förslag om var Jag kan finna dessa personer Christen P och Bengta N efter 1794 och framåt till deras död (helst). Mvh Lars Andersson
  SVAR

Det finns en husman Christen Persson som avlider 1833-06-16 Hög 11 (M) och begrovs 1833-06-24. Prästen noterar 64 år gammal. Du kan kolla i husförhörslängden.
  SVAR

Hej Karl-Åke! Tack för Ditt svar! Saken är bara den att det inte kan var den Christen Persson som Jag är ute efter. Den Jag söker är Christen Persson som gifte sig med 1782 med Bengta Nilsdotter dessa uppgifter står både i vigselbok samt barnens födelseböcker av deras två barn Per f.1987 och Pärnilla f.1794 "Däremot finns där en Christen Persson Löfstedt f.1769 död 1833 och som gifter sig med Bengta Olsdotter 1800 i Hög som sedan avlider 1815 varefter Christen 1815 gifter om sig med hushållerskan Gunilla Månsdotter från Barsebäck dessa får två barn Per och Elna." Det finns flera Christen Persson och flera med namnet Bengta bla.en Bengta Nilsdotter som avlider 1828 henne har Jag kommit fram till att hon var gift med Anders Nilsson.Sedan finns där en Bengta f.1851 till som också avlider 1828,hennes födelseort i Hfl.varierar mellan Hög och Löddeköpinge som skulle kunna stämma med det sistnämda men då heter hon Bengta Bengtsdotter. Problemet är också att det inte finns bouppteckning för alla därför försvårar det forskningen för Mig.När det gäller bpt. har Jag kollat både Christer Persson och Hans fd.avlidna hustru Bengta Olsdotter d.1815 Hans andra gifte var med Gunilla Månsdotter. Jag är nog mer inne på en Bengta Nilsdotter f.1852 Hög Men henne finner Jag inte efter 1894. Mvh Lars
  SVAR

Rättelse! ."Sedan finns där en Bengta f.1851" Skall naturligtvis vara f.1751 och INTE 1851 "Jag är nog mer inne på en Bengta Nilsdotter f.1852" även här blev det fel årtal skall vara 1752 och INTE 1852 Mh Lars
  SVAR

Karl-Åke Problemet delvist löst! Jag har funnit Christen Persson i bouppteckningen 1803.Där framkom det att han var gift med Bengta Nilsdotter samt deras två barn Per och Pärnilla. Stavningen av Christen har varierat mellan Christen och Kristen.Men det råder ingen tvekan om att det är rätt person.Men fortfarande är det osäkert vilken Bengta som förekommer i Hfl.Hög efter sin avlidna maken Christen. Bengta Nilsdotter är för Mig dock den viktigaste personen i Min forskning. Mvh Lars
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies