genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Eliasdotter, Brit(T)a, Laholm, född 18072007-02-27 23:05

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=4874
 

Söker information om min mormors tippoldemor som het Britta Eliasdotter och er född i Laholm sockn 1807. 1829 föds sonen Amund Isaksen, medan hon var piga i Gjällarn, Magnor, Norge och i 1842 sonen Andreas Johansson. Hon var inte gift med nån av de två fäderna.Hon arbetade som husmand och dagarbetare. Hon dog 1883 i Reppshusenga, Eidskog i Norge. Amund blev min förfader. Tacksam om någon vet något. Britt
  SVAR

Jag har gått igenom GID:s förteckning över födda i Laholm 1807 men inte kunnat finna någon Britta Eliasdotter. Däremot lade jag märke till att man hade en stads- och en landsförsamling i Laholm redovisade under olika nummer i GID. Det visade sig att det var exakt samma uppgifter för 1807 i båda församlingarna. Det verkar alltså som om man fört in alla uppgifter om födda, vigda och döda i båda församlingarna i två olika böcker oavsett vilken församling de tillhörde. Är det någon som vet vad anledningen kan vara till detta?
  SVAR

Det var snabbt svar! Jag gick igenom några nya uppgifter som jag just fått. Där kann det se ut som om Brit(t)a/Berthe/Birthe (hon kallas olika namn) uppges vara 59 (!) år när hon begravdes 15.12.1883. Hon dog 24.11.1883.Om hon var född 1807, vore hon 76 om hon dog 1883. Dødsatum värkar vara bekreftad. Svårt att säga om hennes födelsesdatum stämmer med 1807. Men hon fick sin första son 1829, hon borde nog vara över 18 år då.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies