genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Lämbing, Anders, Elleholm / Mörrum, 2007-02-25 12:37

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=4847
 

Hej ! Finns det någon som vet något om Anders Lämbing. Han var båtsman i Elleholm nr 10. Han var gift med en Pernilla som var född omk 1759 Jag har uppgifter om att hans dotter Hanna Andersdotter född 1783-05-22 i Elleholm. Samt att paret fick två dotter till som hette Maria Bengtsdotter född 1817-07-30 och Pernilla Bengtsdotter född 1823-08-18, alla i Elleholm. Finns det någon som vet något om dessa personer, så vore jag tacksam om ni ville hjälpa mig. Denna sökning gör jag för några vänner. MVH Lotta
  SVAR

Hej Lotta. Jag har försökt hitta denne Anders Lembian (så stavas båtsmansnamnet i rullor och kyrkböcker). Tyvärr är en stor del av båtsmansrullorna vid den aktuella tiden inte mikrofilmade och just den här saknas. Jag har dock hittat att 1799 kommer det en ny båtsman Jöran Hansson Lembian på numret som är 235 vid 3. Blekinge båtsmanskompani. Han tjänstgör för övrigt på detta nummer fram till den 3/6 1831, d v s i 32 år. En Anders kan knappast ha döttrar som heter Bengtsdotter i efternamn. Maria är dotter till båtsmannen Bengt Borgare i Galleryda i Mörrums socken.
  SVAR

Hej Förlåt om jag klantat till det , men Anders hade en dotter som hette Hanna Andersdotter, denna gifte sig med Bengt Borgare och hanna o Bengt fick barnen som heter Bengtsdotter i efternamn. Jag är så tacksam för hjälpen jag kan få. Jag var inne på Rötter och Blekinge rötter / Båtsmän . Men tyvärr så kan man inte gå in via länkar på 3:deBåtmanskompaniet. Så jag är så Tacksam för alla svar
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies