genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Adamson, John E, Illinois, levde 1920-2013-12-09 19:46

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=48555
2013-12-08 17:50 

Finns det någon här som kan hjälpa mig finna en man som föddes som Johan Edvall Adamson den 28/3-1890 i Chicago, Illinois. Han gick sedan under namnet Edward. Han var son till Carl Johan Adamsson och Mary Christina Sundström födda 1856 resp 1857 i Sverige. Vid sekelskiftet blev fadern intagen på hospital, troligen var anledningen dotterns död som liten. Efter detta står Edvard med sin moder i folkräkningarna till 1910 men sedan försvinner han. Fadern avlider 1921 och modern 1923.

Nu har jag hittat en John E Adamson född i Illinois 1890 i cencus 1930 och 1940. Han är då gift med en Josephine Adamsson 1889. Finns det någon här som möjligen vet om det är rätt man? Mycket tyder ju på det. Om det är rätt man finns det då någon möjlighet att gå vidare och se vad som hände med paret. Om de kanske hade barn eller så.

Tacksam för all hjälp

Anette

  SVAR 2013-12-08 18:00

Hej igen!

Ett tillägg. Jag har hittat när han värvas till första världskriget

https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/KZ2T-CXZ

Anette

  SVAR 2013-12-08 18:52

Jag tror inte det är han om uppgifterna i census 1930 stämmer. Där står att föräldrarna är födda i England resp. Illinois.

 

Eva M

  SVAR 2013-12-09 19:24

Tack för svar. Det jag funderar lite över är om det är lite förväxling. Föräldrarna emigrerade till Illinois från Sverige men fadern åkte tillbaka något år senare men återvände till Illinois genom Liverpool. Möjligen därför det står att han är född i England och hon i Illinois. Märkligare grejer har man råkat ut för :-)

Undrar dock lite över Johns tjänst i första världskriget. Länken jag lade in här ovan. Är det nån som vet om man kan söka på avlidna i kriget eller liknande?

 

Anette

  SVAR 2013-12-09 19:46

Jag tror det finns en site med casualties under världskrigen. Har funnit engelska soldater. Vet inte om amerikanarna är med.

Uppgifterna om föräldrarnas födelseställer kommer från personen själv inte från någon myndighet. Sen kan man ju inte veta om folk verkligen uppger sanningen. Ibland vet man inte hur saker och ting förhåller sig och klämmer till med något.

 

Eva M

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies