genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Läshjälp Öved, Jacob, Öved, född 17902007-02-06 13:43

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=4631
 

Behöver hjälp med att tolka var fadern Carl Berg kommer ifrån.
  SVAR

Menade givetvis vigselboken och maken Carl Berg
  SVAR

Hej Claes ! Jacob född 1790 6/4 fader Carl Berg- Moder Sissa Andersdotter från Topperyd. Första namnet börjar på Kost---. Kolla i ortnamnsregistret via Google. Här finns för Öved ett antal platser i Öved. Vigda 1786 28/2 Sven Isgren Trelleborg
  SVAR

I Öved hittar jag endast Kohagen som alternativ kan det vara detta?
  SVAR

Vigselnotisen i Öved 1787-02-28 (inte 1786) finns på GID: 1443.30.60100 En tanke: Om man tolkar första bokstaven i Carl Bergs födelseort som R (med översta delen dold av linjen ovanför) istället för K blir det "född i Roslagen". // Ingvar
  SVAR

Jag tror Ingvar har läst rätt. Bifogar ett kollage av vigselnotisen. Carl Berg är alltså husar och vistas i Simrishamn. Hans föräldrar är trädgårdsmästaren Jacob Berg i ??Halland?? och Sophia Ulrica. Sissas föräldrar är Anders Svensson och Ulrica? Håkansdotter i Topperyd.

Bilden kommer från GenlineKlicka för en större bild

oeved_vb_1787_GID_1443.30.60100.gif
  SVAR

Jag har själv tolkat det som Roslagen, men "B" i Roslagen ser inte ut som "B"erg..... ser nu oxå att fadern är en trädgårdsmästare Jacob Berg. Carl får nämligen en son som döps till Jacob. Carls moder kan jag fortfarande inte läsa... går vidare till Simrishamn... tack för all hjälp!
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies