genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Gustavson/Gustafsdotter, Augusta, Brunskog, född 18582013-07-02 19:09

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=45707
2013-06-30 08:42 

Hej!

Skulle någon med tillgång till Emibas vilja se om det finns en Augusta Gustafsdotter f. 8 jan 1858 som utvandrade till Danmark?

1885 får en svensk kvinna ett barn i Danmark. Hon uppger sig heta Augusta Gustavson f. 8 jan.1858 i Bryndskov i Sverige. Detta tolkar jag som Brunskog i Värmland. Bara det att det inte finns någon i Brunkog med detta namn född nämnda datum. I Brunkog finns det en Augusta Gustafsdotter som konfirmeras 1871. Tyvärr saknas födelsedatum. Hon konfirmeras utsocknes. Hon uppges komma från Gräsmark socken, Soranstorp. Soranstorp finns under Långkärn. Augusta ska till Barnhemmet i Lerhol, som är i Brunskog församling.

Jag finner henne varken i Soranstorp eller i Lerhol. Jag har sökt henne i flyttlängderna för både Gräsmark och Brunskog. Kanske har hon flyttat utan attest.

Eva M
  SVAR 2013-06-30 17:16

Hej Eva
Den enda jag hitta är Augusta Sofia Gustafsdotter f. 11/5 1858 Fuxerna utflyttad 9/11 1876 till Danmark
mvh
Anita
  SVAR 2013-07-02 12:36

Hej!

Tack för hjälpen. Jag tror dock inte att det är min person., men man kan ju aldrig vara säker. Augusta sitter i arresten när hon föder sin son. Kanske har hon gett fel uppgifter om sig själv. Jag vet inte om de som gav sig iväg utan attest kunde vistas i Danmark bara så där. Man behövde en uppehållsbok och hur fick man den utan en attest?
Barnet lämnas i fosterhem och sen finner man henne inte igen. Hon kan ju ha gift sig och fått nytt namn.

Eva M
  SVAR 2013-07-02 19:09

Eva
Där finns ett Brunskog i Eldsberga församling i Hallands län

Anita
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies