genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Andersdotter, Elsa, Barsebäck, född 16652013-05-15 09:12

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=45155
2013-05-14 18:01 

Hej
Jag söker Elsa Andersdotter född 1665 i Barsebäck.
digiarkiv Barsebäck cl:1 1648-1700 bild 480 sid 44.
Behöver lte läshjälp jag har inte hittat hennes födersedatum på grund av att jag inte kan läsa detta året så bra som hon ska vara född.
Hon var gift med Asmund Persson Åbo född ca 1657 i Barsebäck
Hälsar
Eva
  SVAR 2013-05-14 19:16

Hej Eva!

Det var ingen lättläst volym! Jag har tragglat mig igenom åren 1663-68 utan att hitta någon Elsa med en fader Anders. Jag kan givetvis ha missat det. Till råga på allt skriver prästen inte alltid ut barnets namn.

Var har du sett tidigast säkra notis om Elsa?

Hälsningar
Göran


  SVAR 2013-05-15 09:11

Hej Eva!

Den (fådda) uppgift jag har om denna Elsa Andersson är att hon var född i Västra Karaby fg. Där börjar ju inte födelseböckerna förrän 1688, så det blir lite besvärligt att komma vidare där.

Mvh
Anders
  SVAR 2013-05-15 09:12

Hej
De var precis de jag misstänkte att barnets namn inte fanns med på några födelsenotiser.
En van stäktforskare har skrivir att hon ska vara född i Barsebäck men syrran och jag tror att hon kan vara född i Västra Karaby men vi trodde på den forskning som finns.men de ju alltid viktigt att kolla upp alla uppgifter.
Hälsar
Eva
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies