genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Larsson, Per, Torpa (G), född 17332007-01-18 22:44

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=4496
 

Hej! Jag söker uppgifter på Per Larsson från Torpa (G). Per skall enligt uppgift vara född 1733-10 (saknar dag) och dog 1806-04-14 i Knäred (N). (Knäred Födde, Vigsel, Död 1800-1819, sida 141) Den enda födelsenotisen jag hittar är denna och här skulle jag behöva lite läshjälp, för jag är osäker på att det är rätt, med tanke på att hans far bör heta Lars (GID: 848.13.89800). Mvh, Kenneth

Bilden kommer från GenlineKlicka för en större bild

Per_Larsson,_Torpa_(G).JPG
  SVAR

Jag tror det är fel. Fadern heter Steen eller möjligen något annat, men Lars kan jag inte få det till. Platsen ser ut som Äsphult.
  SVAR

Jag läste också namnet till Steen och orten till Äsphult men har inte kunnat tyda allt på raden. Jag hajade till eftersom jag har en Sten Nilsson, 1688-1742, boende i Äsphult. Denna födelsenotis har jag inte sett tidigare. Jag vill därfor gärna haka på med en en bön om att få veta mer. Den 26 nov... Steens Barn? i Äsphult ... Pehr.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt riktiga och fullständiga namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler (uppdaterade 2016-09-23)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Anonyma inlägg är inte tillåtna såvida inte särskilda skäl föreligger. Kontakta i så fall webmaster och förklara situationen.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler.

Donera

 

 

 


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies