genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Troedsdotter, Kerstina, Forestad, Riseberga, levde 1700-talet2009-01-12 16:46

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=4430
 

Min farmors mormor var Kerstena Troedsdotter f. 1781 eller 1787 och hennes morfar var rusthållaren Måns Nilsson f. 1774 på Forestad 2 i Färingtofta. Jag söker efter kontakt med någon som känner till Risebergasläkten. Jag har sett, att det finns en hemsida om denna släkten, men jag får ingen kontakt, inte fungerar heller mailadressen till hemsidans ägare. Jag är tacksam för all hjälp! Kontakta mig gärna. Mvh. Gerd Rölander .
  SVAR

Vad är adressen till hemsidan?
  SVAR

Jag har inte någon ordentlig webadress till hemsidan, utan jag klickade på den länk, som kom upp, när jag sökte på "Risebergasläkten". Detta i sin tur berodde på, att jag hittat uppgifter om Kerstina Troedsdotter och Måns Nilsson då jag sökte på "rusthållare+Forestad". Det är samma person, som har både hemsidan och inlägget på Anbytarforum (tror jag det är). Jag skulle så gärna vilja komma i kontakt med någon, som hänner till släkten, eftersom jag hoppas kunna spåra min farmors systrar. Gerd Gerd
  SVAR

Hej igen, då menar du nog Erling Holmgren och hans hemsida. Jag får inte heller upp den. Tyvärr känner jag inte till något om Måns Nilsson och Kerstina Troedsdotter, annars har jag mycket släkt i Riseberga och Färingtofta.
  SVAR

Precis den hemsidan menar jag! Synd att du inte kunde hjälpa mig, men tack för försöket i alla fall. Förhoppningsvis dyker det upp någon annan som känner till Kerstina och Måns, kanske någon i din släkt i Riseberga eller Färingtofta. Gerd
  SVAR

Kan den Erling Holmgren du söker vara den som (enligt Eniro) bor på Gasverksgatan 26, 252 68 Helsingborg? I så fall kan han kanske hjälpa dig. Jag fann hans uppgifter i Anbytarforum när jag sökte efter mina Färingtofta-anor.
  SVAR

Jag har ingen aning, men visst skulle det kunna vara så. Jag är mycket tacksam för all hjälp! Gerd
  SVAR 2009-01-12 16:46

Har Kerstina Troedsdotter och Måns Nilsson i mina anor. Om du inte redan har fått deras antavla kan du kontakta mig på tel 046-733430.

MVH
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies