genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Köhler, , Höganäs, 1700-19002007-01-08 16:51

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2072
 

Undrar om någon släktforskat på min släkt som härstammar från höganäs.Min mamma hette Köhler som ogift (född 1922)Tacksam om någon hör av sig.
  SVAR

Det finns en diskussion om Köhler på Anbytarforum: http://genealogi.aland.net/cgi-bin/show.cgi?576/3992 Vet dock inte om de kommer in på de Köhler som bodde i Höganäs. Hittade några stycken på http://www.ddss.nu, men inte så särskilt många. Bl.a. var det en Anders Kö(h)ler, från Tjörröd i nuvarande Höganäs, men då hörde det till Väsby socken.
  SVAR

Hej Karin! Det är ju länge seda du skrev här så hoppas du läser detta ändå. Jag heter Thomas Köhler och min farfar, Åke och din morfar, Otto var syskon. Jag har en del uppgifter på släkten. Åke och Ottos far, Wilhelm Petersson föddes i Köpenhamn 1872 och tog sig namnet Köhler först när han kom till Höganäs. Han gifte sig med Anna Natalia Lundgren född i Raus. Hennes släkt går att följa långt tillbaka. Den Köhler och de uppgifter som C Olofssons svar relaterar till har inget alls med vår släkt att göra. Hör gärna av dig så skall jag skicka de uppgifter jag har. thomas.kohler@alfavision.se

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt riktiga och fullständiga namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler (uppdaterade 2016-09-23)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Anonyma inlägg är inte tillåtna såvida inte särskilda skäl föreligger. Kontakta i så fall webmaster och förklara situationen.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler.

Donera

 

 

 


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies