genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Månsson, Bengt, Smedstorp, 1784 ?2006-12-28 23:09

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=4312
 

Kan nogen hjælpe med oplysninger om hemmansägare i Tjustorp, Smedstorp församl., Bengt Månsson? Det lidt jeg ved er, at han fik døbt en søn Nils i Smedstorp 16.feb 1777. Desuden har jeg en gammel notits, som siger: "død 1784??". Jeg tror, hans hustru hed Elsa, men helt sikker er jeg ikke.
  SVAR

Hej! Bengt Månsson var född 1742 i Östra Herrestad och dog 1823 i Tjustorp, Smedstorp Han gifte sig 1771 med Else Nelsdotter som var född 1751 i Tjustorp, Smedstorp och som dog 1806 på Tjustorp 8, Smedstorp. De hade åtminstone 6 barn varav sonen Nils var född 1777 och dog 1850, och som är min "ana". Hälsningar Eira i Sösdala
  SVAR

Mange tak, Eira, for meget hurtig og værdifuld hjælp med Bengt og Else. Og hav så et rigtig godt nytår! - Jeg tillader mig at håbe på yderligere hjælp fra din side, når vi kommer ind i 2007.
  SVAR

Hej Eira o Carl. Det är första gången jag besöker denna sajt och hoppas jag gör rätt. Min "ana" är också Nils Bengtsson 1777 Tjustorp. Fick tillsammans med Marna Nilsdotter en dotter vid namn Karna Nilsdotter. Karna fick i sin tur en son vid namn Ola född den 6 januari 1855 Ö Herrestad. Ola flyttade med sin familj till Bornholm där tre av deras barn blev födda, bl a min morfars far Christian Oluf Nielsen (sedemera Brandt). De flyttade dock tillbaka till Skåne 1896. Det pratades om i familjen att det fanns släktingar kvar på Bornholm samt eventuellt någon i Köpenhamn. Christina i Skivarp
  SVAR

Hej Christina! Din "ana" Ola hade en syster som hette Ingar som gifte sig med Jöns Olsson Jarl och de fick 7 barn. Ett utav dessa, sonen Janus, föddes 1886 i Rönne på Bornholm, medan hans syster Thilda var född 1885 i Bollerup. Thilda var min mormor!! Enligt mormor Thilda så åkte man till Bornholm och arbetade som stenhuggare där. Thildas svärfar omkom i en sprängolycka på Bornholm, men det är en annan "gren" av släkten! Eira i Sösdala
  SVAR

Hej Eira! Tack för informationen det är jättekul att få veta mer och mer om släkten. Har jag räknat ut rätt så var din mormor och min morfars far kusiner. Christian Brandt var född 1889. Hälsningar Christina
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies